От Кантаро КомияТОКИО (Ройтерс) – Японската космическа агенция съобщи в

...
От Кантаро КомияТОКИО (Ройтерс) – Японската космическа агенция съобщи в
Коментари Харесай

Японската лунна сонда SLIM неочаквано оцеля в лунната нощ

От Кантаро Комия

ТОКИО (Ройтерс) – Японската галактическа организация заяви в понеделник, че нейният уред за кацане на Луната SLIM ненадейно е оживял в мразовита лунна нощ и още веднъж -установи връзка със земята, повече от месец откакто галактическият транспортен съд направи историческо " тъкмо " допиране на Луната.

Умният спускаем уред за проучване на Луната (SLIM) докосна лунната повърхнина предишния месец, трансформирайки Япония в петата страна, сложила сонда на Луната. Базираният в Съединени американски щати Odysseus на Intuitive Machines последва образеца предходната седмица, до момента в който страни и компании се надпреварват за Луната в търсене на запаси и обитаемост.

Малко след кацане в границите на 55 м (180 фута) от задачата си на юг от екватора на луната, SLIM остана без зареждане, тъй като се беше преобърнал и слънчевите му панели бяха под неверен ъгъл.

Слънчевите му панели си възвърнаха електричеството повече от седмица по-късно с помощта на смяната в посоката на слънчевата светлина. Операторът Jap...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР