От Камарата на строителите в България (КСБ) искат да бъдат

...
От Камарата на строителите в България (КСБ) искат да бъдат
Коментари Харесай

Камарата на строителите иска разрешенията за строеж да минават идеен проект

От Камарата на строителите в България (КСБ) желаят да бъдат създадени и два нови закона - Закон за устройство на територията и Закон за устройство на строителство. Освен това строителите оферират разрешенията за градеж да минават през абстрактен план и други

По време на брифинг, на който регистрираха резултати от работата си за предходната година, от строителния отрасъл показаха още веднъж своето противоречие с следващите обвинявания против тях и още веднъж ги дефинираха като подправени вести.

" Камарата на строителите е камара на целия строителен отрасъл и когато има уронване на престижа, КСБ ще застане зад тях с всички благоприятни условия, с които разполага ", даде обещание ръководителят инженер Мирослав Мазнев.
 Българска социалистическа партия желае да види контракта за строителството на
Българска социалистическа партия желае да види контракта за строителството на " Хемус "

Според Йончева държавната компания " Автомагистрали " няма потенциал

От " Хидрострой " и " Трейс Груп Холд " са безапелационни, че нямат подписани контракти, никаква връзка и никакви контакти с " Автомагисрали " ЕАД. От " Пътстрой " обявиха, че имат единствено подписани рамкови контракти с " Автомагистрали ", които не касаят и зпълнението на Автомагистрала " Хемус " и нямат усвоени задатъци, касаещи построяването на автомагистралата. Припомняме, от строителния отрасъл даже излязоха на митинг в София , с цел да изразят несъгласието си с рецензиите, главно идващи от Българска социалистическа партия в лицето на Елена Йончева.

За първите 9 месеца на предходната година КСБ регистрира растеж от 11.7% и финансови средства от сградното строителство в размер на над 5 милиарда лв. за първото деветмесечие на 2018 година

Камарата означи растеж от 10.4% в региона на строителната продукция по отношение на 2017 г . през първото деветмесечие на 2018 година Строителната камара чака растежът в региона на строителната продукция да бъде непокътнат и през актуалната година.

Сградното строителство за първите девет месеца на 2018 година е в размер на 5 милиарда лева, с растеж от 11.7%. Инженерното строителство е с размер от над 4 милиарда лева и растеж от 8.8%.

Започнато е строителство на 4790 нови здания. От КСБ регистрират лек спад от 11% в строителството на нови здания. Въведените в употреба новопростроени жилищни здания са 1592, с растеж от 2.6% от 2017 година
 Българска социалистическа партия желае инспекция на пътищата, строени от Борисов, а не преди 40 години
Българска социалистическа партия желае инспекция на пътищата, строени от Борисов, а не преди 40 години

Червените желаят инспекция на сектори от Автомагистрала " Струма ", " Люлин " и " Марица "

Сключените контракти по публичните поръчки към деветмесечието са 2038, на стойност от над 1 милиарда лева, с растеж от 11.3% на брой и растеж 0.2% от цената.

От строителната камара чакат през идната 2019 година, когато стартира осъществяването на огромните планове, като стартирането на Автомагистрала " Хемус " и плановете във ВиК бранша , да се ускори и инженерното строителство, което да бъде преобладаващо.

Според инж. Мазнев сградното строителство ще продължи да се усилва и развива през актуалната година.

От КСБ се тормозят от статистиката на междинната месечна работна заплата. За деветмесечието на предходната година тя е била 1106 лева, като за строителството остава към 860 лева

Предизвикателства, които си слага строителният отрасъл, са възстановяване работата на законодателството, касаещо сектора, продължение борбата с промени в Закона за устройство на територията, всички компании, които извършват строително-монтажни работи да бъдат вписани в указател, единни правила за типовете действия, строго регламентиране на типовете работа и други.
 АПИ предлага на Българска социалистическа партия да уточни специалисти, с които да поговорят за качеството на асфалта
АПИ предлага на Българска социалистическа партия да уточни специалисти, с които да поговорят за качеството на асфалта

Няма нормативен ред, по който да може да изследват към този момент подготвени пътни обекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР