От какво според вас зависи успехът в бизнеса? Има теории,

...
От какво според вас зависи успехът в бизнеса? Има теории,
Коментари Харесай

От какво всъщност зависи успехът в бизнеса?

От какво съгласно вас зависи триумфът в бизнеса? Има теории, които настояват, че зависи от личностните черти и характерността на предприемача. Други твърдят, че се предава по завещание във семействата на бизнесмените. Вярвам, че най-важният фактор за реализиране на дълготраен триумф не е нито блестяща концепция, нито упоритостта на бизнесмена, нито неговите механически или бизнес знания, нито контактите му, нито съществуването на нужния капитал или най-благоприятната среда. Разбира се, всичко това е значимо, само че има два основни аспекта, които са доста по-подходящи. Ако си визиите начинанието като пътешестване до място, на което не сте били, ще е по-вероятно да пристигнете, в случай че имате добра карта, която да ви води и да сте сигурни, че постоянно имате бензин в резервоара си.

Когато знае, че бизнесът му е средство за реализиране на неговата житейска цел и не го бърка със самата цел на живота му, възможностите му за триумф са неимоверно по-големи. Мястото, до което всеки човек желае да доближи, е неговата персонална самореализация. Ако отразявате и определяте персоналните си желания в живота и сте наясно къде се намирате през днешния ден, значи към този момент имате своя карта и затова можете да изберете, който да следвате.

Майкъл Е. Гербер споделя в книгата си " The E Myth ", че първата стъпка към сполучливото предприемачество е определянето на вашата съществена цел, което е обвързвано с отговори на въпроси като: " Какво правя оценка най-вече? ", " Какъв живот желая да имам? ", " Кой желая да бъда? ". Гербер споделя, че най-важното във вашия предприемачески проект не е вашият бизнес, а вие. Вашият бизнес не е вашият живот, макар че може да играе доста значима роля в него. И в случай че желаете тя да има значение, което надвишава вашата работа, от значително значение е да знаете по какъв начин ще способства за постигането на живота, който желаете.

Знаейки къде желаете да отидете и къде се намирате през днешния ден, ще ви разреши да изберете план, който в действителност ви доближава до вашата дестинация. Това ще ви даде сигурност, че вършите правилното нещо за живота си. 

Не забравяйте, че пътуването до вашата дестинация може да се извърши на няколко стадия и с разнообразни транспортни средства, според от терена и изискванията, пред които сте изправени, и, с които разполагате. Бизнесът, който стартирате през днешния ден, може да бъде стъпка за постигане на друго равнище на вашата самореализация, може би тъй като ще ви даде по-добро знание за бранша, верните контакти или нужния капитал за бизнеса, който в действителност желаете да започнете.

Може би най-хубавото гориво за нашия вътрешен мотор е сигурността, че вършим нещо скъпо отвън персоналните ни граници. Гай Кавазаки предлага в книгата си " Изкуството на старта "  да забравите за тестванията, които дават обещание да ви оказват помощ да откриете дали имате нуждата да бъдете популярен бизнесмен посредством въпроси като: " Бихте ли желали да работите дълги часове с ниска заплата? ", " Способни ли сте да оцелеете след поредица от отводи? ", " Имате ли умения да ръководите дузина чиновници? " и други. 

Очевидно е, че вземането на решение не подсигурява триумф, само че в случай че се неуспехите, най-малко ще го извършите, като извършите нещо потребно. Не забравяйте, че неуспехът, превръщането на неуспеха в учене и печеленето от него, е една от най-силните стъпки към успешното предприемачество. И въпреки всичко проверявайте от време на време дали в действителност вървите в вярната посока. Със сигурност ще има трудности и сложни моменти, само че това ще ви даде по-голяма мощ да продължите напред.

Източник: Едуардо Гахон за

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР