От какво има нужда съвременният финансов директор? Какви технологични иновации

...
От какво има нужда съвременният финансов директор? Какви технологични иновации
Коментари Харесай

Какво иска съвременният финансов директор?

От какво има потребност актуалният финансов шеф? Какви софтуерни нововъведения биха оптимизирали работата му и биха освободили екипа от хартията и рутинната активност на осъществяване на едно и също деяние всяка седмица?

На тези въпроси предложи отговори полемиката " Модерният CFO. Предизвикателства и благоприятни условия ", която сп. Мениджър провежда през днешния ден в столичната Галерия " Оборище 5 ". При нов формат за събитие по тематиката, който развива разговора сред финансовите шефове и ги стимулира в кръгла маса да споделят между тях положителните практики за цифровизация, събитието предизвиква открит диалог по презентации на присъстващите и взаимно потребно другарство

" Идеята на днешната среща е да се съберем и да обменим опит ", уточни първоначално финансовият шеф в Credissimo Камен Трендафилов, който откри полемиката. Той даде думата на Димитър Сотиров, консултант бизнес процеси в Коника Минолта България, който направи презентация по тематиката " Дигитална промяна в офиса ".

" Допитахме се до мнението на специалисти, с цел да отговорим на въпроса от какво има потребност актуалният финансов шеф. Две неща ми направиха усещане в отговорите им: първо, те желаят дарба да се оправят с лавината от информация, която ги залива и второ - желаят метод да открият по какъв начин да впрегнат новите технологии в поддръжка на това. Това тъкмо съгласно мен е определението на цифровата промяна в офиса ", сподели той.

Димитър Сотиров означи, че по повод на т. нар. цифрова просветеност (Digital intelligence) в България нещата се случват с по-бавни темпове спрямо интернационалната сцена. По думите му към момента входящите документи в огромна част от офисите са на хартия. Така се явява потребността от набор от хора, които би трябвало да ги класифицират, те " летят нагоре-надолу по етажите ". Всичко това може да се автоматизира с подобаващия програмен продукт, сподели той. 

Изпълнителният шеф Финанси в банка ОББ Кристоф Де Мил също взе участие в полемиката. Той показа сполучливите практики на ръководения от него огромен финансов бизнес, като приказва по тематиката " Роботизирана автоматизация на процесите (RPA) ". 

RPA - това е технология, която в основата си ни разрешава да усъвършенстваме вътрешните си процеси, изясни Кристоф Де Мил. " Може би някои от вашите чиновници правят всяка седмица една и съща повтаряща се активност - копират един файл, попълнят го с данни, изпращат го. Това, което направихме в ОББ, е да стартираме да усъвършенстваме процесите на тези чиновници ", сподели той.  " Имаме 500 робота, които работят през днешния ден в групата ни ", уточни още той. Чрез роботизирането са били спестени 72 000 човешки дни в работа (man-days). Обикновено един робот, употребен в групата, автоматизира работа за 100 човешки дни, изясни още финансовият шеф на ОББ.

Освен това, посредством роботите се понижава рискът - нормално роботът не прави неточности, както се случва с индивида. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР