От известно време се разработва филм по поредицата Gears of

...
От известно време се разработва филм по поредицата Gears of
Коментари Харесай

Очакваният Gears of War филм няма да се базира на игрите, нито да им влияе

От известно време се създава филм по поредицата Gears of War . Той обаче се пробва да прекъсне наклонността и по никакъв метод да не се обвързва със сюжетите от видеоигрите. Според основателите това би спомогнало да нарасне ползата на потребителите, останали разочаровани от опита си с кинематографични римейкове на обичаните им гейминг заглавия.

Това показа Род Фъргюсън от студиото The Coalition, отговорно за създаването на шлагерите Gears of War. Според него първичният план бе новият филм да бъде „страхотен самичък по себе си“ и на второ място „страхотен Gears of War филм“. Фъргюсън показа: „Принципно методът, по който си мислехме, бе: този филм би трябвало да бъде в паралелна действителност. Той не би трябвало да зависи от сюжета на игрите, нито да му влияе„. По този метод сценаристите имат свободата да основат истински концепции без ограничавания. Според Фъргюсън доста франчайзи са работели с кино продукции на правилото на „играта-Библия“ – има точни правила, които екипът би трябвало да съблюдава и да не ги подценява. С Gears of War методът е различен.

„Когато започнахме, имахме две страници. Казах на сценаристите, ето ви лист с рекомендации. Ние желаеме те да могат да създават новите си хрумвания безкрайно и да създадат нещата друго.“

Филмът по Gears of War мина през няколко стадия на разработка в границите на скромните 12 години. Първоначално правата купи компанията New Line Cinema, виновна за трилогията „Властелинът на пръстените“. Преди три години обаче Microsoft съобщи, че нов филм се снима в действителност от Universal Pictures. За момента няма оповестени артисти и даже режисьор. През ноември 2018 Ф. Скот Фрейжър бе нает да напише образцов сюжети и до момента единствено Дейв Батиста (от Пазители на Галактиката) е изявил предпочитание да взе участие. Но до момента в който чакаме възможна кино продукция, ще можем да се насладим на новата игра Gears 5 през септември за Windows и Xbox One машини.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР