От известно време на практика фунцкионираме в условията на почти

...
От известно време на практика фунцкионираме в условията на почти
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Има основателни съмнения за манипулации на машинното гласуване

От известно време на процедура фунцкионираме в изискванията на съвсем президентска република дотолкоз, доколкото се управляваме от служебни държавни управления, назначавани еднолично от президентската институция и неподлежащи на парламентарен надзор.

Това към този момент се проточи извънредно доста във времето и е явно, че този модел не работи добре. Това е мотив да засилим нашите старания да образуваме постоянен кабинет. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група „ Българска социалистическа партия за България “ Атанас Зафиров в предаването „ Здравей, България “ на Нова телевизия.

Той сподели още, че не споделя квалификацията „ хартиена коалиция “, като акцентира, че коалиция няма, а на напред във времето е изведен държавният интерес.

„ Позицията ни не е от последните седмици и даже месеци. Видяхме, че този модел, който въведохме, не работи задоволително добре – не е ефикасен и лимитира опцията на част от жителите да гласоподават. Но това не е връщане на хартията, а въвеждане на разбъркан модел “, изясни Зафиров.

Той уточни и различен мотив: „ Има основателни подозрения за операции на машинния избор. Затова подкрепихме и законопроекта на „ Демократична България “, който включва засилен надзор върху кода на машините, благоприятни условия за видеонаблюдение, преброителни центрове. Ние сме за оптималната бистрота. “  

„ По никакъв метод гласуването за въвеждане на смесено гласоподаване не може да бъде платформа за сформиране на държавно управление “, безапелационен бе Атанас Зафиров, като уточни, че благоприятни условия за това ще се търсят в друга посока – съвпадане в стратегии, национални цели и персони, които биха осъществили тези цели.

„ Ако бъдем поканени от „ Продължаваме промяната “ на диалози и за присъединяване в възможен кабинет, има огромна доза възможност да подкрепим този метод, защото държавното управление, в което участвахме двете обединения, работеше добре “, разяснява социалистът, само че обърна внимание, че се избързва с тази тематика, защото още не са изчерпани опциите по първия мандат: „ Има опция партиите, които гласоподаваха за даване на оръжия на Украйна или партиите, които смъкнаха постоянното държавно управление, да се съберат. “

„ Малко странна е срещата сред ГЕРБ и Политическа партия, тъй като и двете партии демонстрираха безспорна нетърпимост напоследък и най-после сядат на една маса, въпреки с предварителната спогодба, че това не са диалози за държавно управление “, уточни още Атанас Зафиров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР