От известно време Google говори, че стандартът за обмяна на

...
От известно време Google говори, че стандартът за обмяна на
Коментари Харесай

Google иска да подмени SMS с нещо по-добро

От известно време Гугъл приказва, че стандартът за обмяна на известия SMS би трябвало да се подмени, защото е прекомерно банален за сегашното. Стандартът, който компанията желае да наложи е RCS (Rich Communications Services). Писането на известия посредством него прилича мощно това в WhatsApp и Messenger.

Дойде моментът новата услуга да стартира да се тества. В началото това ще стане във Франция и Англия. След диалог с Гугъл, The Verge уведомяват, че тестванията ще стартират по-късно през юни. Ще се употребяват лични сървъри на корпорацията. До в този момент от Gооgle желаеха да работят с мобилните оператори и техните мрежи, само че напредъкът е прекомерно муден.

Потребителите ще пробват RCS по избор и ще пишат и четат известията си през приложението Гугъл Messages. Няма да има потребност от мигновено загърбване на положителните остарели SMS-и, апаратура на нови приложения и прочие.
Какви нови функционалности може да ни донесе смяната?
Ще можем да разбираме, че известието ни е прочетено, ще виждаме индикация, когато ни пишат от другата страна, ще можем да си прехвърляме фотоси с високо качество и други към този момент наложили се посредством разнообразни приложения функционалности.

Към момента единственият минус е, че няма криптиране от край до край. От Гугъл споделят, че върху казуса се работи и скоро ще има решение.

Все още няма информация по кое време и в кои други страни ще може да се опитва RCS. Знаем, че групата ще стартира да бъде разширявана в границите на тази година. Надяваме се, че няма да чакаме дълго. Със сигурност ще стане по-бързо в сравнение с, в случай че от компанията бяха решили да чакат мобилните оператори.
Колко постоянно употребявате SMS-и в днешно време?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР