От Израел идват катастрофални новини. Капитанът на футболния клуб Апоел

...
От Израел идват катастрофални новини. Капитанът на футболния клуб Апоел
Коментари Харесай

Сменя топката с автомат: Футболист се присъедини към армията на Израел

От Израел идват пагубни вести. Капитанът на футболния клуб Апоел Хадера Менаше Залка ще се причисли към израелската войска във войната против членовете на Хамас. Палестинската въоръжена формация извърши ракетна офанзива против линията Газа в събота сутринта, след което Израел публично разгласи положение на война. Държавата разпореди необятна готовност на хора, като капитанът на Апоел Хадера също е в листата. Така Залка, който другояче е член на израелските бойни сили, ще се причисли към интервенцията " Железни мечове ", която израелската войска започва в отговор на офанзивата на Хамас.

След като взема решение да се причисли към армията, Залка споделя, че страната му ще завоюва войната.

" Ние ще спечелим войната и ще смажем враговете си. Хората на вечността не се опасяват от дългото пътешестване ", сподели опитният футболист. Той интензивно служи в армията като резервист, а от време на време даже трябваше да пропусне футболни мачове, с цел да взе участие в парашутната елитна част " Орев ".

Залка, който е роден в Етиопия, стартира футболната си кариера в Апоел Хадера, по-късно игра за Зиват, Макаби Далиат Ал-Кармел, Макаби Зур Шалом, преди да се завърне в Хадера през 2016 година, чиято фланелка носи и до през днешния ден.

Друга трагична вест за футбола също пристигна от Израел. Помощник-треньорът на Апоел Тел Авив Алон Шамли беше погубен при нахлуване в Египет, при което служител на реда простреля израелски туристи. Повече от 700 израелци бяха убити и минимум 2150 ранени при конфликтите. От друга страна, минимум 413 палестинци бяха убити и 2300 ранени в линията Газа при отговора на армията на Израел.
Помощник-треньорът на Апоел загуби живота си в Египет по време на терористичната офанзива в Александрия, оповестяват медиите в Израел. Египетски служител на реда стрелял с оръжието си и умъртвил израелски туристи, които били на проведена екскурзия в Александрия. Шамли стана помощник-треньор на Апоел този сезон. Започва треньорската си кариера през 2018 година като треньор на Гадна Тел Авив, който управлява до 2021 година През сезон 2021/22 година той беше треньор на Холон Джеремия Норт, а през същия сезон продължи в Бейтар Яфа, откъдето мина в Апоел Тел Авив. Според арабски медии нападателят е стрелял с огнестрелно оръжие по рейса, а израелското министерство на външните работи разгласи, че проверява обвиняванията. Съобщава се, че нападателят е арестуван.

Сестрата на шефа на израелския народен тим Йоси Бенаюн и фамилията ѝ едвам оцеляха от офанзивата на Хамас. Израелските медии оповестяват, че фамилията е оживяло с помощта на 20-годишния юноша, наследник на дамата, който е умъртвил няколко терористи, след което са избягали, до момента в който не са се натъкнали на израелски бойци, които са им помогнали. Бившият младеж на Апоел Хайфа, 19-годишният Ярон Захар беше погубен в линията Газа. Според локалните медии Захар е играл шест сезона в младежкия клуб на Апоел и е един от 18-те бойци, убити в Газа. За страдание по време на гневната офанзива на Хамас против Израел почина и някогашният футболист на Бейтар, Апоел Тел Авив и Апоел Бер Шева Лиор Асулин. Лиор Асулин беше погубен по време на празненство в южната част на Израел. Около 50 терористи атакували празника, умъртвили доста цивилни, измежду които бил и някогашният 43-годишен футболист, който след кариерата си на състезател беше и треньор. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР