От изключителна важност за всеки един от нас е, че

...
От изключителна важност за всеки един от нас е, че
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата отново трябва да отстоява своята независимост

От изключителна значимост за всеки един от нас е, че ние, като прокурори, имаме опция да изберем представител във Висшия правосъден съвет (ВСС) от прокурорската квота, който да отстоява нашите ползи в кадровия орган. Това съобщи основният прокурор при откриването на днешното Общо заседание на прокурорите, оповестява от Нова телевизия.

Прокурори от страната се събират, с цел да изберат своя нов представител в прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Днес той би трябвало да показа концепцията си.

Новият член на прокурорската гилдия ще би трябвало да заеме мястото на Даниела Машева, която стана зам.-главен прокурор. А единственият претендент за овакантеното място е Евгени Иванов, който до момента беше представител на Асоциацията на прокурорите.

Гласуването ще е идната събота. Като права да дадат гласа си имат повече от 1500 прокурори от цялата страна. Над 1300 са заявили, че ще го създадат електронно. За да заеме мястото на Даниела Машева, Евгени Иванов би трябвало да получи повече от половината от действителните гласове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР