От историята знаем, че след като се проведе държавен преврат,

...
От историята знаем, че след като се проведе държавен преврат,
Коментари Харесай

Прилича на преврат: какво се случва в България

От историята знаем, че откакто се организира държавен прелом, доста бързо се открива показателен произвол. Той се популяризира като горски пожар, защото всеки, който е взел участие в преврата - както и всеки, който желае да убеди останалите, че е взел участие - стартира да тъпче някого, с цел да покаже, че е измежду новите господари. Буквално за дни изчезват последните останки от правда и обикновено възпитание. От няколко дни България като че ли се намира точно в такова положение - положението на сполучливо извършен прелом против конституционно открития държавен ред.

Новият ред

Демонстративното тъпчене на законовия ред стана видно преди дни в неуместното съвещание на " профилирания " (като придатък на прокуратурата) углавен съд във връзка делото против Иво Прокопиев и Трайчо Трайков. Първият издава две от шепата самостоятелни издания, а вторият е изтъкнат опозиционер на ГЕРБ. И ето, че водещата делото съдийка ненадейно взема решение, че ѝ е писнало, зачертава очевидците на отбраната и афишира делото за завършено.

Единият от подсъдимите е упрекнат за изявления по време на разискване, на което е бил поканен. А това, несъмнено, значи, че и аз мога да бъда задържан и наказан за всяко мое изявление на всяка допустима конференция. Посланието е ясно: не мърдайте, изпълнявайте. А законът към този момент няма думата, тъй като е погубен. Всеки може да бъде затворен за всичко, когато и да е. Както при Сталин разстрелват по обвиняване за " желание за прокопаване на тунел от Бомбай до Калкута ".

Проведеният в България прелом обаче не е политико-идеологически - тук става дума за крадене. Всичко се случва точно в името на краденето, а не на някакви огромни хрумвания. Това проличава от още едно правосъдно дело, този път против компанията на Гебрев " Емко ". Случаят е индикативен. ДАНС твърди, че една инвестиция в " Емко " е подозрителна. Фирмата показва на съда документи, доказващи противоположното. Но документите изчезват. И знаейки, че има изчезнали документи, съдът отсъжда срещу " Емко " заради неналичието на документи...
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР