От Интер не са приели предложението мачът с Ювентус да

...
От Интер не са приели предложението мачът с Ювентус да
Коментари Харесай

От Интер отказали да играят пред фенове в понеделник

От Интер не са приели предлагането мачът с Ювентус да се изиграе пред почитатели в понеделник вместо той да бъде отсрочен за 13 май. Това разкри президентът на Серия “А” Паоло Дал Пино.

“В понеделник генералният управител Де Сиерво и аз предложихме на Интер да преместим срещата с Ювентус за понеделник вечер, с цел да може тя да се организира пред почитатели. От Интер изрично отхвърлиха да излязат на терена. Така че те сами би трябвало да понесат отговорността за своите решения и да не приказват за неспортменски обстановки или преиначен шампионат. Бепе Марота съставлява потребностите на Интер, до момента в който аз би трябвало да пазя ползите на цялата Серия “А”, което за жалост значи всекидневни спорове на ползи на всеки обособен клуб.
La Lega Serie A risponde agli attacchi di Beppe Marotta

Ci pensa direttamente il Presidente Paolo Dal Pino

https://t.co/nL8PhNMuXS#SerieA | #JuventusInter | #coronavirus pic.twitter.com/Z4sjWKLgQ8
— Eurosport IT (@Eurosport_IT) March 1, 2020

Работата ми е да промотирам италианския футбол и неговия имидж по света, тъй че да проведем мачове на празни игрища щеше да е ужасна реклама за страната. Решението беше мое, само че засегнатите клубове бяха известени по телефона, тъй че знаем, че всички те имаха позиции, които бяха сложни за координиране. Действаме с възприятие за отговорност и за да предпазим правото на всички да посещават мачовете, в това число и потребността на малките екрани да излъчват фрагменти с цялостни трибуни. Призовавам всички да мислят за Серия “А”, а не за обособени клубове. Искам да посочи, че във Висшата лига, да вземем за пример, постоянно има тимове, чиито мачове са отлагани със седмици поради тамошните шампионати за купите. Затова да не вършим от мухата слон”, разяснява Дал Пино пред “Гадзета дело спорт”. Серия А 26 кръг, неделя 1 март  Ювентус 21:45предстои  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР