От инспекцията по труда са наложили актове на стойност 223

...
От инспекцията по труда са наложили актове на стойност 223
Коментари Харесай

Удариха с актове за 223 000 лева некоректни врачански шефове

От инспекцията по труда са наложили актове на стойност 223 000 лв. на неточни врачански шефове през миналата година, научи организация BulNews.
Установените чиновници, работещи без трудов контракт са 23, като нарушаванията са засечени в областта на строителството и при питейни заведения в дребните обитаеми места. Те са формирани по време на постоянните месечни инспекции, осъществени през миналата година.
Извършените инспекции по национални и регионални стратегии са 1175, при планувани 1160. Общо установените нарушавания са 4146, от които 1741 са за ексклузивен труд, нередовно възнаграждение, липса на контракти и нерегулирано работно време. 1512 са нарушаванията за липса на инструктаж.
Благодарение намесата на „ Инспекция по труда “ понижава броят на компаниите, които забавят изплащането на трудовите хонорари. През годината са изплатени забавени заплати на стойност 161 000 лв., което е 70 % от дължимите суми. За останалите са формирани 5 акта за административни нарушавания и са издадени наказателни постановления в размер на 22 400 лв..
Тази година от инспекцията по труда не престават засиления надзор по отношение на работа без трудови контракти и инспекциите на компаниите, които са евентуални извършители на нормите. Продължават и инспекциите в рисковите обекти и такива с висок трудов травматизъм, допълниха от инспекцията във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР