От инж. Иля Селиктар Преди близо месец имах възможност по

...
От инж. Иля Селиктар Преди близо месец имах възможност по
Коментари Харесай

Мандалото падна – VinFast обявява влизане в Щатите и Европа – видео

От инж. Иля Селиктар

Преди близо месец имах опция по покана на единственият виетнамски автопроизводител да посетя колегата им Pininfarinа в Торино, Италия дружно с сътрудниците ми от най-голямото европейско автомобилно жури AutoBest и да се срещна с проектите им за нахлуване на европейския и американски автопазари. Да видя от близко и да се докосна до най-новите им, изцяло електрически модели. Беше оповестено ембарго за информацията до през днешния ден, тъй като моделите се откриват за необятната аудитория на отварящият се интернационален автосалон в града на ангелите.

VinFast е автомобилното бизнес звено на основаната във Виетнам Vingroup, един от най-големите частни конгломерати в Азия, е готово с нова гама електрически транспортни средства с премиум акумулатори (EVs) за Европа през 2022 година Първоначално компанията ще пусне своята гама на немския, френския и холандския пазар, като ще последват детайлности за по-широко разпространяване в Европа и Северна Америка.

VinFast има тактика за научноизследователска и развойна активност с име „ Global Intelligence Connection “. Това значи усъвършенстване на синергията сред реномирани технологии и изтъкнати започващи компании посредством съдействие, само че също по този начин осъществяване на вътрешни проучвания и разработки, с цел да се измислят личните технологии и функционалности за VinFast. VinFast си партнира с Pininfarina, AVL, Aptive, BMW, Bosch, EDAG, FEV, General Motors, Magna Steyr, ZF, Gotion High-Tech (LFP батерия), ProLogium (100% твърда батерия) и StoreDot (екстремно бърз зареждане на батерията).



Вътрешните съществени пълномощия обгръщат изкуствен интелект, машинно образование, огромни данни и киберсигурност и се дават във Vingroup от VinAI, VinBigdata и Vsmart. Vingroup също по този начин сътвори VinES Company, която наред със профилирани проучвателен институти дава фокус върху изследването и създаването на нови решения в технологиите за акумулатори и зареждане.

VinFast по едно и също време създава необятна гама от модели, от А-сегмент до Е-сегмент за световния автопазар. VF e35 и VF e36 ще са основните артикули на VinFast в D и E-сегментите и предварителните поръчки ще бъдат отворени при започване на 2022 година Тези електрически SUV оферират на клиентите впечатляващ дизайн и високо качество, устойчивост и сигурност, ориентирани към 5-звездните стандарти на EURO NCAP. По-специално, VF e35 и VF e36 ще бъдат оборудвани с функционалности ADAS и функционалности Smart Services, създадени от VinFast и неговите водещи международни сътрудници. Бъдещото развиване на моделите ще се управлява от усетите и приемането на пазара.



VF e35 и VF e36 са съвременни SUV с впечатляващ външен дизайн, висок клас помощни средства и високи стандарти за сигурност. По-специално и двата ще бъдат оборудвани с интелигентни системи за подкрепяне на шофирането и обслужване, равни или по-добри от другите модели в същия сегмент. Елмоделите на VinFast EV ще бъдат изцяло оборудвани с функционалности за сигурност и усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера (ADAS) в сходство със стандартите на Европейски Съюз NCAP и NHTSA.



Те включват помощник за поддържане на лентата, намаляване на конфликт и наблюдаване на лидера, плюс цялостен набор от функционалности ADAS за възстановяване на сигурността, в това число набор от функционалности за самостоятелност от равнище 3 и помощник при шофиране, осигуряващ автоматизирана промяна на лентата, надзор за влизане/излизане от автомагистрала и помощник за шофиране по автомагистрала. Пълен помощник за паркиране (шофьор в колата), отдалечено паркиране (без шофьор) и варианти за интелигентно извикване на автомобил също ще бъдат налични.



Свързаността и технологиите в автомобила са значими аспекти в новата гама на VinFast. Ще бъде възложен пакет Smart Services, който включва функционалности за интелигентно ръководство на автомобила, съгласуваност на транспортното средство с мобилни устройства и също по този начин работи като платформа за свързване на други услуги с добавена стойност, като станции за зареждане и електронна търговия. Той също по този начин ще обезпечи надзор върху функционалностите в автомобила като люк на покрива, климатик, развлечение и високи равнища на персонализация. Ще има приложение, което е създадено, с цел да помогне на клиентите да изпитат тези свързани помощни стратегии.



Визуално, транспортните средства на VinFast са основани, с цел да доставят прелестно и стабилно шофиране. Компанията чака, че всеки автомобил VinFast ще достави обръщение за възстановяване на живота на притежателя. Тази визия беше превърната в действителност от дизайна на Pininfarina, който сподели надълбоко схващане на дизайнерската философия на VinFast, пренесена от три предходни колаборации. Pininfarina освен е виновен за основаването на някои от най-емблематичните дизайни на коли в миналото, само че също по този начин е оставил незабравим отпечатък в историята на автомобилната промишленост, на която VinFast също се надява да подражава в близко бъдеще.



Дизайнът на VinFast VF e35 е композиция от комфорт и разкош, преплитаща най-съвременната технология. VF e35 е четвъртият автомобил, който Pininfarina е проектирал за VinFast и е може би най-важният. Екстериорът на VF e35 има това, което VinFast назовава „ Динамичен баланс “ с отлични пропорции. Големите колела и гуми са избутани към ъглите, създавайки просторна, постоянна стойка и грациозна дължина.

Повечето производители на коли употребяват формата на решетката, с цел да основат отличителна еднаквост. При VinFast присъщата светлинна лента симулира V-логото, което се появява както начело, по този начин и откъм гърба, и излъчващо се към ъглите на автомобила. Това придава на автомобила отличителна еднаквост на марката, която оказва помощ на автомобила да се откроява както денем, по този начин и през нощта.



Интериорът на VF e35 е композиция от елементарност и комфорт. Просторната кабина предлага релаксиращо преживяване. Параметрите се проектират върху предното стъкло с огромен пъстър екран, с цел да може лидерът да следи пътя и да контролира безвредно кормилото. 15,4-инчов сензорен екран, цялостен с информация и контроли, е персонализиран към вашата персонална информация – в това число качване на фотоси за основаване на цифрови фоторамки. С доста функционалности за онлайн надзор, основаване на профили за консуматори, тъй че колата има доста малко физически бутони, заобикаляйки разстройства на симетричната зона на кабината.

Отвъд шоурума, новаторската политика за продажби и най-хубавата в класа гаранция оказват помощ за унищожаване на безпокойството за клиентите и ще допринесат за прелестно преживяване на собствеността. VinFast постоянно ще се свързва непосредствено и взаимодейства с клиентите посредством централизирания маркетинг, който се концентрира върху построяването на съвременно преживяване, в допълнение към обичайните способи за връзка.



VinFast се приготви самодейно за първичното си пускане, като публично отвори новите си офиси в Съединените щати, Канада, Франция, Германия и Холандия през юли 2021 година Това са първите световни пазари за VinFast, като проучванията ще управляват определянето на пазарите от втората вълна.

Предварителни поръчки за двата EV могат да бъдат направени доникъде на 2022 година Поредица от действия ще бъдат проведени от VinFast при започване на 2022 година за поощряване на осведомеността за EV и стартиране на новата гама или EV за европейските пазари. До лятото на 2022 година първите европейски шоуруми на VinFast ще бъдат публично отворени. Това ще бъдат личните шоуруми на VinFast, подкрепени от вътрешна дистрибуция и продажби, заради задачата на компанията да дава най-високите стандарти за обслужване на клиентите.

Дигиталната система за дистрибуция и продажби ще играе основна роля в даването на безпроблемно O2O (онлайн към офлайн) преживяване на клиентите. Въпреки това, в бъдеще VinFast приветства опциите за съдействие с водещи дистрибутори на пазарите.

В последна сметка VinFast има за цел да се трансформира в марка EV, която мощно предизвиква световната гражданска война на интелигентните електрически транспортни средства. Това е амбициозна, само че обоснована цел – пазарът на електрически коли е в релативно начален етап и има доста благоприятни условия за компании с ясна визия да пробият и да се утвърдят на международния пазар.

VinFast изследва опцията за използване на концепцията за „ невидима услуга “ (пакети за мобилни услуги) към потребителите на EV в Европа. Това дава обещание да обезпечи друго, цялостно и комфортно следпродажбено обслужване, намалявайки загрижеността и времето на потребителя за ремонт, поддръжка и грижи на автомобила. Чрез интегрираните интелигентни функционалности всички условия на клиентите могат да бъдат обслужени на място, когато и да е и на всички места, както е належащо.

В допълнение, VinFast също ще си сътрудничи с сътрудници, организации и професионални асоциации във всяка страна, с цел да създаде най-ефективната тактика за нахлуване на пазара. Продажбите и маркетинговите тактики се основават на задълбочени пазарни изследвания и изследвания на клиентите.
Въпреки че сега целият индустриален развой е концентриран във Виетнам, според от потребностите на пазарите, VinFast може да обмисли основаването на спомагателни индустриални места, които да обслужват непосредствено своите пазари.

VinFast EU притегля доста изключителни гении и специалисти в международната автомобилна промишленост. Например господин Хакан Джейлан (директор продажби), Йорит Ван Ванум (директор след продажби) и Емиел Хендриксен (заместник общоприет шеф на B2B продажби) са от Tesla, господин Томас Кретиен (директор маркетинг и комуникации) и Жан-Кристоф Мерсие (заместник общоприет шеф на следпродажбеното обслужване) са от електрическите автомобили на Nissan с богат професионален опит. Екипът се управлява от госпожа Тран Тхи Хонг Бич, която има дълготраен опит в Thalès и Toyota.

Наскоро VinFast също разгласи че Михаел Льошелер е назначен за световен основен изпълнителен шеф, отговарящ за разширението на бизнес дейностите и популяризирането на VinFast в света. С повече от 20 години опит, Лошелер е работил като някогашен вицепрезидент на Volkswagen America и основен изпълнителен шеф на Opel по целия свят.

Избрахме нашите съществени сътрудници, основани на Китай, като нашият стратегически сътрудник, Gotion High-Tech, който е водещо име в Китай и е знаменит с хиляди патенти и лицензирани приложения. По-специално, технологията за акумулатори Gotion High-Tech LFP предлага изключителни преимущества като конкурентни цени, изключителни стандарти за сигурност и по-дълъг живот спрямо обичайните генерации акумулатори. Критериите за избор на сътрудник на VinFast обаче не зависят от местоположението, а от техния потенциал и технология. Например, ние също си сътрудничим с Prologium (PLG) от Тайван и StoreDot от Израел.

По-специално, VinFast форсира въвеждането на две революционни технологии за акумулатори за пазара на електрически транспортни средства: 100% твърдотелни акумулатори и акумулатори с извънредно бързо зареждане. Тези типове акумулатори са доста напреднали и най-големите производители на електрически транспортни средства в света са в развой на изследване и внедряване.
По отношение на 100% твърда батерия, VinFast подписа съглашение за стратегическо съдействие с Prologium (PLG) от Тайван, водещо дружество в проучванията и производството на акумулатори. PLG е пионер в комерсиализирането на тази технология от 2013 година и се смята за една от евентуалните революции в батериите. Възможността за произвеждане на 100% твърдотелни акумулатори ще направи VinFast една от дребното компании за електрически коли в света, способни да оферират най-модерните акумулатори.
Що се отнася до извънредно бързо зареждащите се акумулатори, VinFast си сътрудничи с израелската StoreDot, световноизвестна компания, употребяваща наночастици от ново потомство вместо графит, за бързо зареждане до 80% от потенциала на батерията в границите на 4-5 минути. Преди това StoreDot беше в челните редици на международната енергийна промишленост и неговата технология за извънредно бързо зареждане на акумулатори е потвърдено, че работи на телефони, дронове и електрически мотоциклети.

Тези тактики се управляват от бъдещата визия на VinFast - компанията не желае да зависи от един модел батерия. Целта е да има най-хубавите и съвременни акумулатори в света. Стратегическата тенденция на VinFast е да бъде водещ и ускоряващ фактор зад международната гражданска война за резистентност. Като подобен, наред със съдействието с водещите международни имена в технологиите за акумулатори, VinFast също по този начин интензивно разпространява вътрешните запаси.

Изследователските институти за акумулатори в границите на бизнес екосистемата на Vingroup и новосъздаденото VinES Energy Solutions JSC се управляват от водещи международни специалисти. Тези подразделения ще си сътрудничат с нашите стратегически сътрудници за взаимно изследване и създаване на нови решения за акумулатори. Освен това, в допълнение към линията за произвеждане на акумулатори във Виетнам, VinFast възнамерява да отвори още заводи за акумулаторни акумулатори в Европа и Съединени американски щати, с цел да управлява личните си доставки, което поддържа световния проект за разширение на компанията. Това е значителен фактор в пътната карта на VinFast да стане световна компания за електрически коли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР