От инициативния комитет, който издигна Мая Манолова за кандидат-кмет на

...
От инициативния комитет, който издигна Мая Манолова за кандидат-кмет на
Коментари Харесай

Щабът на Манолова: Резултатът може и да е победен, ако съдът реши да преразгледа вота

От инициативния комитет, който издигна Мая Манолова за кандидат-кмет на София , ще внесат тъжба за преизчисляване на вота и наново броене на бюлетините до седмица. Самата Манолова пък ще внесе тъжба против премиера Бойко Борисов в идните дни. 

Исковата молба против Борисов е подготвена и ще бъде импортирана през днешния ден или на следващия ден. Досега се занимавахме с подготовката на жалбата за честността на вота “, сподели Манолова.

По време на конференция от инициативния комитет на някогашния омбудсман бяха отправени обвинявания за съществени операции, платен избор и манипулирана социология, която е демотивирала хората да гласоподават. Бяха направени изказвания, че в изборните протоколи на секционните комисии е имало непопълнени полета, в които е трябвало да бъде споменат резултатът сред двете претендентки.  

Разликата от 5% е под въпрос. Ще желаеме наново броене на бюлетините “, сподели Димитър Делчев и посочи, че след анулиране на вота следват нови избори. „ По закон в 7 дневен период би трябвало да се внесе жалбата. Планираме да я пуснем до края на седмицата. Резултатът може и да е надвит, в случай че съдът реши да преразгледа вота “ , съобщи той.

„ Когато започнахме да получаваме информация от нашите покровители в Младост, Люлин, Възраждане и в Центъра, че бием там, желаех да вляза в Арена Армеец, с цел да видя дали се регистрира транспарантно вота “, уточни Никола Вапцаров, който още през вчерашния ден заяви, че достъпът му е бил отхвърлен, тъй като не е упълномощил себе си.-->

Според него има и получени данни от разнообразни наблюдаващи, че чували с бюлетини са отваряни преди влизането в изчислителния център, а протоколи са били преработени. „ Всички тези неща ни карат да желаеме наново броене. Ще разчитаме съда да се произнесе. “, заключи той.

" На най-малко 8 протокола, хората се подписват в тях, попълнят всичко, само че не написа какъв брой гласа има за Фандъкова и какъв брой за Манолова ", сподели пък Владислав Тодоров. 

От своя страна Мая Манолова разяснява и новия си политически план, за който загатна в нощта на вота. „ Когато съм подготвена с разбор на изборите ще разглася новия си план след изборите. На балотажа беше даден значим политически знак – хора с разнообразни политически убеждения пуснаха мост за разтрошаване на едноличната власт. Не изгаряйте този мост “, прикани Манолова.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР