„От името на Върховната Рада на Украйна се обръщам към

...
„От името на Върховната Рада на Украйна се обръщам към
Коментари Харесай

„Спрете ядрения маниак!“, зове Върховната Рада в Украйна

„ От името на Върховната Рада на Украйна се обръщам към всички парламенти, държавни управления, жители на Европа и света. Русия сложи Европа и света на ръба на нуклеарен Армагедон “, сподели ръководителят на Върховната Рада във видеообръщение, оповестено от пресслужбата на BP.

Според Стефанчук украинският Чернобил преди 36 години „ се трансформира в систематизирана идея за световна екологична и породена от индивида злополука, а АЕЦ „ Запорожие “ е в пъти по-мощна и рискова от Чернобил “.

„ Всичко това демонстрира, че закононарушенията на Путин са достигнали световен мащаб и заплашват съществуването на Европа, а евентуално и на човечеството. Това закононарушение ясно показва нуждата от въвеждане на неразрешена за полети над Украйна зона допустимо най-скоро, с цел да се защитят освен Украйна, само че и Европа и света. Спрете нуклеарния фанатик! “, прикани той.

Думите му идват, откакто в нощта на 4 март съветските военни обстреляха обекта на АЕЦ Запорожие, което докара до пожар на територията на атомната електроцентрала. Към 06:20 часа спасители са потушили огъня. Няма информация за починалите и ранените.

Впоследствие Държавният орган за нуклеарно контролиране на Украйна заяви, че в този момент площадката на Запорожската АЕЦ е завладяна от военните сили на Руската федерация, само че енергоблоковете остават непокътнати.

В същото време има повреди по устройството на реакторното поделение на енергоблок №1, които не засягат сигурността на енергоблока.

Системите и детайлите, значими за сигурността на АЕЦ, са в работно положение. Към момента не са регистрирани промени в радиационното положение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР