От името на служебното правителство говорителят Антон Кутев направи изявление

...
От името на служебното правителство говорителят Антон Кутев направи изявление
Коментари Харесай

Служебният кабинет: Прокуратурата пали война на институциите със силовото си нахлуване в МВР

От името на служебното държавно управление представителят Антон Кутев направи изказване в Министерски съвет, с което се предизвестява за война сред институциите.

По думите му то е във „ връзка със засилената интензивност на прокуратура та от последните дни “.

" Както знаем, на разпит в прокуратура та бяха извикани новият шеф на БОП тъкмо два дни откакто беше назначен, новият ръководител на ДАНС - на идващия ден откакто беше назначен; заместник-председателят на ДАТО - той беше извикан броени дни след назначението на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и господин Папалезов - чиновник на Главна дирекция " Национална полиция ", като му бяха направени персонален обиск и претършуване в жилището, без преди този момент да му е повдигнато обвиняване. Разпитван е бил и като очевидец - което е значимо. Виждаме по какъв начин след президентската институция прокуратура та влиза със мощ и в Министерство на вътрешните работи , което заплашва да прерасне в открита война на институциите. В интервал на служебно държавно управление, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратура та намерено да се меси в работата на изпълнителната власт ", съобщи Антон Кутев.

Той добави: " Ние поддържаме всички старания да се преследват отговорните съгласно закона, само че сме разтревожени от опитите да се сплашват основни чиновници на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват инспекции в системата на вътрешните работи. Призоваваме всички институции да проявят разсъдък и да работят само за издигане на държавността и правовия ред в България. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР