От името на Продължаваме промяната - Демократична България Кирил Петков

...
От името на Продължаваме промяната - Демократична България Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков разсмя НС с лапсус! Нарече Силициевата долина "Сицилиева"

От името на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков показа кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател от трибуната на Народно събрание.

В пространна тирада той дефинира Денков като един от " топ учените в света " и акцентира, че неговите писания имат над 10 хиляди цитирания. Определи го също като извънредно прагматичен и непретенциозен човек. Нарече Мария Габриел, която съгласно съглашението би трябвало да наследи Денков на поста министър председател след девет месеца, същински европейски водач.

Грешка на езика на Кирил Петков провокира смях в пленарната зала. В изявлението си някогашния министър председател съобщи, че " огромна част от бизнесмените от Сицилиевата котловина идват от Европа ". Лапсусът бе в действителност призрачен, тъй като въпросната " котловина " в Съединени американски щати се назовава " Силициева ", а не Сицилиева. Последва смях от всички банки и се наложи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да помоли няколко пъти за тишина. В плевел смях прихнаха даже от ГЕРБ, които са съдружни сътрудници към този момент на ПП-ДБ, само че лапсусът на Петков в действителност бе гръмовен.

" Най-талантливите работят, с цел да изведат страната напред ", съобщи Кирил Петков, като акцентира, че това включва целия състав на държавното управление. Допълни, че в случай че кабинетът получи задоволително време и поддръжка, може да трансформира България.

Петков прикани към по-малко политиканстване и за поддръжка за кабинета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР