От името на правителството на Съединените щати изпращам най-добрите си

...
От името на правителството на Съединените щати изпращам най-добрите си
Коментари Харесай

От Белия дом ни честитиха Трети март

От името на държавното управление на Съединените щати адресирам най-хубавите си пожелания до всички българи по случай Националния празник. Това се споделя в приветствен адрес на държавния секретар Майк Помпео.

Той акцентира, че Съединени американски щати и България имат надълбоко другарство, което се крепи на разбирането за народна власт и сигурност. Помпео загатва за визитата на премиера Бойко Борисов във Вашингтон преди година, когато България и Съединени американски щати са поели стратегически задължения за развиване на двустранните връзки.


"Като непосредствен другар и сътрудник, Съединени американски щати ви поздравяват с националния ден на България “, гласи още поздравлението на Помпео.

Съобщението е оповестено на формалния уебсайт на американското държавно управление.

Световните водачи поздравиха българите за Националния празник

България отбелязва през днешния ден 142 години от Освобождението си от турско иго. В цялата страна предстоят разнообразни мероприятия за отбелязване на празника. Кулминацията на честванията и тази година ще е на връх Шипка. Въпреки че формалният обред беше анулиран на сакралното за историята ни място се изкачиха публични лица. Президентът Румен Радев и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева също са там. Всички посетители се посрещат от Старозагорския митрополит Киприан. От рано по стълбите към върха се изкачват стотици българи макар неприятното време и мългата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР