От Има такъв народ все още не дават безусловна подкрепа

...
От Има такъв народ все още не дават безусловна подкрепа
Коментари Харесай

ИТН все още не дават подкрепа на ГЕРБ


От " ИТН " към момента не дават безусловна поддръжка на ГЕРБ/СДС за сформиране на държавно управление с първия мандат. Това стана ясно на извършената среща с претендента на ГЕРБ за министър председател Мария Габриел с групировката на Слави Трифонов в Народното събрание. По време на срещата дружно с Тошко Йорданов участваха още депутатите Станислав Балабанов, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че математиката за сформиране на държавно управление демонстрира, че може да бъде формиран кабинет и без тях. Има Такъв Народ обаче предизвестиха ГЕРБ да не усещат безусловна поддръжка, преди да проведат спомагателни диалози с Българска социалистическа партия и ПП/ДБ, които са много по-левичарски по отношение на харченето на държавния бюджет.
 ГЕРБ и Движение за права и свободи заговориха за брюкселски кабинет
ГЕРБ и Движение за права и свободи заговориха за брюкселски кабинет

Мустафа Карадайъ желае министрите да са специалисти

Той е склонен с тезата на Мария Габриел , че в изпълнителната власт би трябвало да има специалисти, а не политически назначени лица.

Тошко Йорданов обаче не схваща по какъв метод се водят договарянията за сформиране на държавно управление с мотив, че към момента има време и част от нещата още веднъж би трябвало да се повторят. Важно е страната да има държавно управление с по-широка поддръжка, министрите да бъдат специалисти в съответната си област, само че доста значимо е каква стратегия ще извършва държавното управление, акцентира Йорданов.

Той посочи, че финансовото положение на страната е зле и е значимо по какъв начин едно бъдещо държавно управление ще реши инфлацията и финансовата рецесия . Не е добре за страната да има финансов министър с необятни пръсти, предизвести Тошко Йорданов.

" За да бъдем дружно би трябвало да има ясна стратегия за финансов проект. Бяхме с Българска социалистическа партия в едно ръководство, тъй че отговорността е ваша. Подкрепа бихме дали за съответни неща и посока за развиване на страната. Висок недостиг на бюджет няма да подкрепим ", безапелационен бе Тошко Йорданов.
 Няма време, подканва ГЕРБ Свиленски, само че значимата тематика била джендъра
Няма време, подканва ГЕРБ Свиленски, само че значимата тематика била джендъра

Според него без 23-та депутати от Българска социалистическа партия държавно управление е мъчно да бъде формирано

Кандидатът на ГЕРБ за министър председател Мария Габриел благодари на Има Такъв Народ, че са се отзовали на срещата и добави, че недостиг от 3% е цялостно изпълним за 2024 година Разумът и салдото е нещото, което ни обеднява, удовлетворена е Габриел, която още веднъж повтори тезата си, че предлага експертно държавно управление с явен период на деяние от 1 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР