От Има такъв народ“ са внесли два проекта на решение

...
От Има такъв народ“ са внесли два проекта на решение
Коментари Харесай

Коалиционни драми: ИТН иска да вземе от ДБ две места във водещи парламентарни комисии

От „ ИТН “ са внесли два плана на решение за промени в състава на две парламентарни комисии - по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси . Това демонстрира информация в уеб страницата на Народното събрание. Предложението е Има Такъв Народ да имат право на още едно място за сметка на „ Демократична България “. Така Има Такъв Народ ще има в двете комисии по трима членове, а Демократична България ще остане единствено с по един.

В момента и двете обединения имат по двама представители в съответните комисии.

Водещ претекст за препоръчаната смяна е броят на народните представители във всяка от парламентарните групи, който постанова прецизиране тъкмо и на броя на членовете на комисията , показват от Има Такъв Народ. Не би трябвало да се пропуща и фактът, че при конституиране на комисията това би трябвало да бъде водещ претекст за установяване на размера и числения състав, означават още те. В претекстовете се отбелязва още, че смяната има за единствена цел да вкара изясненост и пропорция в представителството в съответната комисия, съобразено с числеността на съответната парламентарна група .

В отговор на журналистически въпрос ръководителят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов съобщи пред медии в Народното събрание, че тематиката ще бъде разисквана в парламентарната група и ще се види дали има съображение за сходно искане от страна на Има Такъв Народ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР