От „Има такъв народ“ са изпратили покани за консултации за

...
От „Има такъв народ“ са изпратили покани за консултации за
Коментари Харесай

Разговорите за кабинет: Най-вероятно консултациите на ИТН ще бъдат в събота

От „ ИТН “ са изпратили предложения за съвещания за съставяне на бъдещия кабинет до всички парламентарни сили като се изключи ГЕРБ. Първоначално са били извършени телефонни диалози с водачите на парламентарните групи, а в следствие са изпратени писма.

Тук от партията на Слави Трифонов са срещали компликация, тъй като се оказало, че домейните на парламентарно показаните партии към момента не са дейни и са изпратили писма в книжен вид.

„ В последна сметка е належащо да се забележим с сътрудниците от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, с цел да се случи едно устойчиво ръководство. Защото това ще бъде кабинет на малцинството, в случай че се случи с мандата на Има Такъв Народ. Съвсем демократично е да ги срещнем с желанията си за бъдещото ръководство “, изясни Филип Станев от Има Такъв Народ.

ГЕРБ са на мнение, че до момента в който в залата се спори остро – след това всички ще отидат дружно на съвещания. „ Това е първото смокиново листо, което ще би трябвало да скрие поддръжката на Движение за права и свободи, която те ще дадат за вашето ръководство “, добави Тома Биков.

„ Демократична България “ към този момент сложи условия. Ивайло Мирчев изясни, че от тяхната коалиция чакат по време на договарянията от Има Такъв Народ да се съобразят с всички техни 12 претенции. От Българска социалистическа партия също са подготвени за диалози.

„ Разговорите сред парламентарните групи са нужни, даже наложителни, с цел да намерим най-верния път, тъй че да не оставим страната без устойчиво ръководство “, изясни водачът на левицата Корнелия Нинова и добави, че ще се срещнат още в събота с представители на Има Такъв Народ.

По думите ѝ срещата ще бъде обществена, след което акцентите ще бъдат разисквани от Националния съвет на Българска социалистическа партия, който ще вземе решение за следващи дейности.

Пред bTV от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ обявиха, че одобряват поканата. За тях преди всичко е да се разиска програмата на бъдещия кабинет и по-късно съставът му.

Движение за права и свободи към този момент резервират безмълвие. Утре предстоят съвещания на политическите партии с президента Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР