От Има такъв народ реагираха с възмущение на коментара на

...
От Има такъв народ реагираха с възмущение на коментара на
Коментари Харесай

Слави Трифонов жегнат от изказването на Лорер, че Християн Пендиков не е българин

От " ИТН " реагираха с отвращение на коментара на Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " по адрес на българина от Охрид Християн Пендиков. 

Самият Трифонов признава, че е бил жегнат от изявлението на някогашния вицепремиер и декларира, че " Македония е огромна болежка " за него и за доста огромна част от българите. Той преотстъпва профила си на своя другар и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев да разяснява думите на депутата от Политическа партия.

" Честно казано, мен също ме жегна, само че по въпроса давам думата на господин Ивайло Вълчев ", написа Трифонов.

А Вълчев е безапелационен, че не паспортът прави един човек българин, а самосъзнанието.

" Твърдението на господин Лорер, че Християн Пендиков не е българин, тъй като няма български паспорт, а единствено българско съзнание, е меко казано цинично. Паспортът може да те направи " българин " пред служителите. Самосъзнанието те прави българин пред България ", написа Вълчев.

" Очевидно господин Лорер няма и най-малка визия какво е да се самоопределиш като българин в Република Северна Македония. Очевидно куп спортисти с български паспорти, хора, които не приказват и дума български и нямат никаква страст към България, са по-достойни да бъдат защитавани от страната, в сравнение с един юноша, дръзнал да се назова българин в страна, където това не носи нищо, с изключение на риск за живота и сигурността ", гневи се още сценаристът на Слави Трифонов.

И се обръща непосредствено към депутата от Политическа партия.

" Господин Лорер, доста от историческите персони, чиито портрети висят по стените в учебните заведения, че и в кабинетите на държавните мъже, в никакъв случай не са имали български паспорт. Но са били българи, наричали са се българи и са живели и умрели за това, да има България.

Без паспорт.

По съвест и разбиране ", написа някогашният народен представител от Има Такъв Народ.

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР