От Има такъв народ изразиха сериозни резерви към новия Закон

...
От Има такъв народ изразиха сериозни резерви към новия Закон
Коментари Харесай

Чорбанов: Няма как да се винят младите лекари, че бягат в чужбина при сегашните възнаграждения

От " ИТН " показаха съществени запаси към новия Закон за здравето. Според депутата проф. Андрей Чорбанов, с измененията се дават пълномощия на здравния министър да ползва каквито реши ограничения, в това число наложителна имунизация, имунизационни документи и изолираност.

" Обсъдихме с съдружните сътрудници нашите визии, представихме наши оферти и се надяваме на поддръжка. В закона има доста текстове, които са значими и които дават опция на лечебните заведения да работят отвън епидемиологична конюнктура ", разяснява проф. Чорбанов в студиото на " Денят ON AIR ".
По думите му единствено цялостна промяна на здравната система може да направи по този начин, че медиците у нас да получават заслужено заплащане.

" Цялостната промяна ще е сериозна и е заложена в съдружното съглашение. Там няма разминавания, ще бъде доста радикална и е планувана да стане през целия управнически интервал. Докато не се е случи, ще би трябвало да се вземат краткотрайни решение, само че крайният вид ще напълно друг, от това, което е сега ", разяснява проф. Чорбанов пред Bulgaria ON AIR.

" Временните решения от време на време са работещи. Всичко би трябвало да бъде вкарано в правила, тъй че заплащането да бъде почтено ", добави той.

Няма по какъв начин да се винят младите лекари, че бягат в чужбина, когато не получават заслужено възнаграждение у нас, безапелационен бе депутатът от Има Такъв Народ. Според него неналичията в родното опазване на здравето са доста:

" Наливат се милиарди в Здравната каса, огромните милиарди не стигат действително до справяне с всичко... Невинаги се намират разумни разходи за неща, които могат да не се създадат ", уточни той.

Проф. Чорбанов разяснява и разработваната от Българска академия на науките ваксина против Ковид-19, като от думите му стана ясно, че досега са създадени два прототипа, които да са ефикасни против всевъзможни разновидности на вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР