От икономическата война между Китай и САЩ, през нестихващите военни

...
От икономическата война между Китай и САЩ, през нестихващите военни
Коментари Харесай

Политическата нестабилност, психозата и каква е връзката между двете

От икономическата война сред Китай и Съединени американски щати, през нестихващите военни дейности в Близкия изток, до протакващия се към този момент три години Брекзит, светът е обзет от политически рецесии, които могат да окажат въздействие върху най-различни аспекти от живота на всички ни.

Проучвания на Mental Health Foundation, извършени през последните две години в Съединени американски щати и Англия, свидетелстват за това, че политиката има директен резултат върху психическото здраве на хората, който може да се прояви в повишени равнища на стрес, тревога и промени в храненето и съня.

Оказва се обаче, че това не е обстоен лист на евентуалните ментални неразположения, породени от политическа неустойчивост.

Вчера английският Independent описа за първия случай на неуравновесеност, граничеща със признаци на шизофрения, породена от нестихващите проблеми към излизането на Англия от Европейския съюз.

Става въпрос за мъж от разбъркан генезис, който е почнал да изпитва психически проблеми още при съобщаването на резултата от референдума през 2016 година, посредством който бе взето решението за Брекзит.

Малко след оповестението на резултатите, мъжът е почнал да изпитва мощни усеща на позор от това, че е британец, и е спрял да излиза от вкъщи си от боязън, че може да бъде атакуван.

В идващите седмици и месеци положението му внезапно се е влошило, като брачната половинка му е споделила с персоналния доктор на фамилията, че мъжът й има вяра, че новините по радиото и малкия екран са адресирани особено до него.

Мъжът е бил признат в болница, където е получил диагноза за неуравновесеност със признаци на остра шизофрения.

По време на престоя си там той неведнъж се е опитвал да издълбае с ръцете си дупка в пода, с цел да " се махне от това място ", като под " място " се схваща страната, а не болничното заведение.

По данни на Independent, в продължение на две седмици мъжът е бил под наблюдаване и медикаментозно лекуване, след което е бил освободен, само че периодическите съвещания с лекарите му не престават. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР