От Huawei официално заявиха, че не очакват да станат обект

...
От Huawei официално заявиха, че не очакват да станат обект
Коментари Харесай

Huawei не очаква американски санкции

От Huawei публично обявиха, че не чакат да станат обект на наказания от американските управляващи. Китайският производител добави, че счита да продължи да купува американски процесори.
По-рано през годината друга китайска компания ZTE получи 7-годишна възбрана да търгува със Съединените щати. Причината беше незаконното транспортиране на американски технологии към Иран и Южна Корея. Няколко месеца по-късно ZTE получи от управляващите едномесечен лиценз да работи в Щатите, само че едвам откакто компанията заплати 1 милиарда $ санкция и подмени целия си ръб на шефовете.

Неотдавна и Huawei имаше своите проблеми с американското държавно управление. В Щатите даже обявиха, че компанията съставлява „ сериозна заплаха ” за националната сигурност. От ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и НАС даже предизвестиха жители да не купуват смарт телефони с марка Huawei. Мобилните устройства на компанията пък бяха неразрешени във военните бази на страната.

От Huawei обаче показаха убеденост, че тях няма да ги сполетят такива наказания, каквито ZTE.

„ Преди 10 години поставихме тактика по какъв начин да направляваме износа на наши артикули и това се оказа сполучливо ”, показа Кен Ху – един от президентите на Huawei. „ Наша политика е зорко да следим и съблюдаваме законите във всяка страна. Ние постоянно се целим към най-хубавото и по тази причина ще продължим да пазарим американски чипове и тази година ”.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР