От Huawei очакват увеличението на приходите им за 2017 г.

...
От Huawei очакват увеличението на приходите им за 2017 г.
Коментари Харесай

Huawei прогнозира забавяне на ръста на приходите през 2017 г.

От Huawei чакат нарастването на приходите им за 2017 година да е на равнища от 15% или 91,2 милиарда $, което би било най-бавния напредък на компанията от 2013 година насам, стана ясно от новогодишното известие на Кен Ху, ротационен основен изпълнителен шеф на софтуерния колос.

 1

Прочетете още: Във Франция съдят Apple поради закъснение на старите модели iPhone

Доставки

Ху бе безапелационен, че, макар съмненията в капиталовите цикли при телекомуникационните услуги, поръчките за доставки на компанията остават на положителни равнища и през 2017 година В същия миг Huawei е спечелила и от вълната на цифрова промяна на бизнеса, като в границите на годината е сключила покупко-продажби със 197 компании, попадащи в листата Fortune Global 500 (45 от тях са във Fortune 100). " Бизнесът ни е изпълнен с капацитет и скоро ще избухне с голяма жизнеспособност ", счита Ху.

Потребители

Доставките на мобилни телефони са се нараснали с 10% на годишна база през 2017 година, като доближават 153 млн. бройки, което подсигурява на компанията повече от 10% пазарен дял. Приходите по това перо се чака да набъбнат с към 30% на годишна база и да доближат 236 милиарда юана, което също приказва за най-бавен растеж от 2013 година насам. Въпреки това, Ху е удовлетворен и изяснява за какво: " Ние твърдо резервираме мястото си измежду трите най-големи производители на телефони в света и оставаме водач на пазара в Китай ".

През октомври Huawei публично показа своите устройства от серията Mate 10, основани на най-новия процесор, усъвършенстван с изкуствен интелект (AI), който се твърди, че е по-бърз даже от този на iPhone.

" През 2018 година ще продължим да представяме неповторими артикули и новаторски технологии, с цел да поведем международния пазар. Вярвам, че 2018 ще бъде първата година, в която ще стъпим на пътя към действителното международно водачество ", съобщи от своя страна Ричард Ю, основен изпълнителен шеф на потребителската бизнес група на Huawei, в настрана новогодишно обръщение. По думите му Mate 10 остава бестселър и на компанията ѝ е мъчно да смогне на голямото търсене.

Иначе и през 2018 година телекомуникационният колос ще продължи да развива двупосочната си тактика за налагането както на марката Huawei, по този начин и на Honour. " Honour ще се стреми да доставя стилни нови устройства, които младежите обичат, до момента в който марката Huawei ще се стреми към по-голям пазарен дял във високия клас и да служи на по-широка аудитория”, разяснява още Ю.

Облачни технологии

Анализирайки старта на облачното звено на компанията през 2017 година, Кен Ху разяснява, че Huawei към този момент предлага 97 разнообразни облачни услуги в 14 съществени категории. " От основаването на Cloud BU, потреблението на запаси и броят на потребителите ни в облака са се утроили. През 2017 година, откакто обявихме желанията си да сътрудничим в по-широк мащаб за редица оферти за публични облаци, ние сме подготвили над 1000 стратегически партньорства по целия свят ", разкри Ху.

Цели

Ротационният основен изпълнителен шеф на Huawei очерта и задачите в четирите съществени бизнес области на компанията: " Направлението ни за доставки би трябвало да резервира растежа си, да усъвършенства качеството на договорите и интензивно да търси нови благоприятни условия за развиване. Корпоративната ни дивизия би трябвало да продължи да пораства с по-бързи темпове и да се трансформира в един от главните ни стълбове в границите на пет години. В потребителската сфера би трябвало да подсилим основите си, да поддържаме позитивен напредък и да продължим да подобряваме равнищата на доходност, а вложенията в облачните ни услуги би трябвало да вървят по проект, с цел да подобрим конкурентоспособността на нашите продукти”, изясни Ху и добави, че, с цел да се приспособява към по-сложната конструкция на бизнеса, Huawei " последователно ще сътвори модел на децентрализирани интервенции ".

" Отговорностите и престижът ще бъдат ясно избрани, интервенциите ще бъдат по-ефективни, а надзорът ще бъде по-ефикасен. Това ще разреши на нашите бизнес звена да се развиват по метод, който считаме за подобаващ, до момента в който работим под егидата на споделена платформа и споделена система от полезности ", разяснява още Ху.

Курс към забележителен напредък

В бъдеще е ясно, че Huawei има за цел да продължи да господства на пазара, като в същото време печели все по-голямо самопризнание за потребителската си марка.

" Като световен състезател ние би трябвало да бъдем търпеливи и упорити, демонстрирайки нашата стойност и принос. Трябва да спечелим доверие, да продължим да подобряваме и да развиваме възприемчива бизнес среда, която може да подкрепи развиването на бизнеса ни на напълно ново равнище и това да донесе освен десетки, а стотици милиарди долари доходи ", пожела си ротационният основен изпълнителен шеф на Huawei.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР