От хората, които се издирват - 12 души, седем са

...
От хората, които се издирват - 12 души, седем са
Коментари Харесай

МВнР с брифинг: Май се издирват 9 българи от ферибота

От хората, които се търсят - 12 души, седем са български жители. Има подозрение за още двама, само че към момента тяхната народност не е доказана. Това съобщи зам. министърът на външните работи Велислава Петрова на ексклузивен брифинг с настояща информация за вчерашния случай със запалилия се ферибот, на борда на който е имало български жители.

Сънародниците ни са настанени в хотели на остров Корфу. Сформиран е спешен щаб. Консулът ни в Солун е посетил българите. На всички избавени български жители е обезпечена храна и питиета. Сред тях има и деца. Те ще бъдат превозени до Игуменица, от където ще решат накъде да продължат пътуването си - до Италия или до България. Все още няма информация какъв брой от тях ще се приберат в България.

" Двама български жители са в болница. Единият е с доста ниска сатурация и е интубиран, другият е в устойчиво положение ", сподели Петрова.

По тематиката Украйна зам.-министърът съобщи: " Напрежението ескалира. Позицията ни е ясна: България поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. В непрекъснат контакт сме с дипломатическата ни задача там. От 84 български жители за момента 6 са декларирали предпочитание да бъдат евакуирани в околните дни ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР