От група В към финала потеглиха Михаил Акименко, канадецът Майкъл

...
От група В към финала потеглиха Михаил Акименко, канадецът Майкъл
Коментари Харесай

И Тихомир Иванов се провали на Световното в Доха

От група В към финала потеглиха Михаил Акименко, канадецът Майкъл Мейсън, китаецът Ю Уан, американецът Джерон Робъртсън, малайзиецът Хуп Вей Лий и италианецът Джанмарко Тамбери. Единствено Ривера и Недесекау откриха място измежду 12-те най-хубави във финала с резултат от 2.26 м.

Световният първенец от 2013 и олимпийският бронзов медалист от Игрите в Рио – украинецът Бохдан Богдаренко, изненадващо се отхвърли след първия си несполучлив опит на 2.17 м.

През сезона Иванов имаше 2,30 м, а персоналното му достижение е точно 2,31 м, колкото беше квалификационната норма.

„ Не това беше моят проект за надпреварата. Определено бях надъхан за скокове над 230 см. Единствено ме е гняв, че летвата не изиска да остане на 229 см и това е... Не мисля, че нещо съдбовно се случи по време на квалификацията. Накрая скоковете ми бяха едни и същи, бях от горната страна над летвата, усещах се доста над нея, само че правех някакъв най-малък контакт при слизането и тя не изиска да остане нито веднъж.

Условията на стадиона са идентични с европейско съревнование. Вътре на пистата въобще не се усеща тази горещина, тази мокрота. Когато си на пистата, не можеш да кажеш, че си в Доха – до толкоз са приравнени климатичните условия. Усетих доста добре пистата. Днес за първи път стъпих на нея и ми се получаваха добре скоковете. Яд ме е, че няма още веднъж да скачам. Хвърлихме толкоз доста труд и заслужавах да съм на край.

Сезонът в действителност е извънредно дълъг. Като се върна обратно, когато започнахме да си вършим проекта къде ще скачаме, къде ще се приготвяме – това беше април, а в този момент сме октомври. Аз дефинирам сезона като сполучлив за мен. Знам, че доста хора чакаха да се класирам на финала, аз също го чаках. Знаех, че няма да е елементарно. Но за мен това е един сполучлив сезон, имайки поради, че предходната година пропуснах целия летен сезон и в този момент съумях да се кача над 230 см, няколко пъти скачах и над 230 см. За мен е плюс. Най-важното е, че си потеглям здрав от тук и това ще окажа значимо въздействие за идващия сезон, в който има международно в зала. Ще насоча подготовката за него и за Олимпиадата”, сподели Тихомир Иванов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР