От гражданското движение БОЕЦ обявиха своя граждански манифест, в който

...
От гражданското движение БОЕЦ обявиха своя граждански манифест, в който
Коментари Харесай

От БОЕЦ обявиха целите си - от оставка на Борисов и Гешев до Закон за лустрацията

От гражданското придвижване БОЕЦ оповестиха своя цивилен манифест, в който начертават своите съответни цели и стъпките за постигането им.
Първата стъпка е оставката на премиера Бойко Борисов, разформироване на Народното събрание и предварителни избори. Втората е оставката на основния прокурор Иван Гешев, като от БОЕЦ държат тя да е гарнирана с оставката на членовете на Висш съдебен съвет, Съвет за електронни медии, Цацаров и Кошлуков.
Демокрацията изисква бистрота и чиста медийна среда, показват от сдружението. Следващите стъпки, за които упорстват от БОЕЦ, са законодателни промени.
От Народно събрание те желаят:
•Закон за лустрацията
• Нов Изборен кодекс, с въвеждане на цивилен надзор върху изборния развой – разформироване на сегашния състав на ЦИК и съставяне на нов орган с присъединяване на представители на гражданското общество
• Въвеждане на електронно отдалечено гласоподаване
• Въвеждане на мажоритарни избори в един тур, които да дадат опция за равноправно присъединяване в изключителните избори на всички партии, самостоятелни претенденти и цивилен номинации
Те обрисуват и задания пред длъжностен кабинет - " образуване на почтени и транспарантни избори, както и разстройване на опитите за заличаване на доказателства и прикриване на закононарушенията на управлявалата ни мафия. "
От БОЕЦ желаят да се сътвори ново гражданско демократично обединяване, което да излъчи 240 претенденти за изключителните избори, за спечелването им.
След това те желаят съставяне на преходно Гражданско демократично държавно управление с мандат за ръководство една година, което да стартира неотложно по този начин нужните промени, като правосъдната е приоритет; да стабилизира обществено, политически и стопански страната и да приготви идващите избори за Велико национално заседание.
Този едногодишен интервал на преходно Гражданско демократично държавно управление е нужен, с цел да бъдат показани политическите други възможности, да бъде довършено изборното законодателство, гарантиращо почтени и транспарантни избори, и съответно предложение за нова Конституция и привикване на Велико народно събрание, показват още от сдружението.
Тези цели и стъпки бяха показани от БОЕЦ на 13.07.2020г. директно преди оповестеният от нас Национален цивилен митинг на 16.07. в София пред Министерски съвет.
И до през днешния ден всекидневно бойците сме на площадите, митингите и блокадите за тяхното реализиране. Считаме, че без проект и ясна визия за идващите се дейности не можем да бъдем ефикасни и рискуваме да попадне в клопката на компромисите и хаоса. Нашата борба не е за властта, а да отстраним мафията от властта. Битката продължава, пишат още те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР