От гражданската организация Спаси София публикуваха днес свое предложение във

...
От гражданската организация Спаси София публикуваха днес свое предложение във
Коментари Харесай

Спаси София: В инвестиционния заем Общината да включат ремонт на бул. Цар Борис III, паркинг под бул. Македония и трамвай до Орландовци

От гражданската организация Спаси София разгласиха през днешния ден свое предложение по отношение на оповестения от кмета Фандъкова капиталов заем за създаване и ремонт на съществени булеварди в града. Те оферират програмата да бъде разширена и в нея да бъдат включени още четири плана за реализиране на уравновесено развиване на града с всички форми на превоз. Предложението планува цялостен ремонт на бул. „ Цар Борис III “, създаване на под земята паркинг под бул. „ Македония “, ново трамвайно трасе в кв. Орландовци и построяването на ново кръстовище на две равнища за улеснение на придвижването в кв. Хладилника.

„ Придвижването по бул. „ Цар Борис III “ е голям проблем за жителите на десетки квартали, които разчитат на него. Програмата е за идващите пет години, а поради трагичното му положение, не можем да си разбираем за какво ремонтът му не е включен. Една от главните входно-изходни артерии на града е в предаварийно положение, а неналичието на канализация трансформира булеварда в река при всеки дъжд. Освен ремонт на пътните платна, там би трябвало да се поправки рат напълно и тротоарите, велосипедната алея, канализацията, осветлението, зелената система... Затова настояваме той да бъде включен като предпочитан и изпълнен поетапно в границите на този кметски мандат. “ – аргументира предлагането Андрей Зографски от транспортния екия на Спаси София.

Вторият план, който оферират за осъществяване от Спаси София е подземния паркинг за 740 автомобила под бул. „ Македония “. По думите им, този паркинг е очакван в Плана за устойчива градска подвижност на Общината, а прогнозната му стойност е към 12 млн. лева „ Гаражът доста ще усъвършенства паркирането в центъра и ще разреши почистване на улиците и тротоарите от паркираните коли. Това ще помогне и за ограничение на колите в историческия център и ще разреши градската среда да стане по-чиста и приятна. Затова строителството на паркинга, което и без друго закъсня с над 10 години, би трябвало да бъде приоритет. “ – считат градските деятели.

Като трети стратегически план, от организацията упорстват в програмата на Общината да бъде включено разширението на трамвайната мрежа в кв. Орландовци. „ Жителите там от десетки години чакат реализацията на планувания трамвай, тъй че кварталът да има директна, бърза и екологична връзка с центъра и метрото. С този план ще се подкрепи достъпът до северна София, която доста изостава по вложения и развиване от южните елементи на града и това би трябвало да се промени. “ – споделя Борис Бонев, самостоятелен общински консултант.

Те оферират и създаване то на ново кръстовище на две равнища за облекчение на придвижването в кв. Хладилника. „ Кръстовището на бул. „ Черни връх “ с бъдещия бул. „ Тодор Каблешков “ и сега е на лимита на потенциала си, а с построяването на новия пробив, директното придвижване там ще се усили фрапантно. Предвиденото нормално светофарно кръстовище няма да има задоволителен потенциал да пропусне всички коли. Затова предлагаме създаване на траншея за прекосяване по кръга без прекъсване, с което ще се обезпечи бърза връзка сред кварталите в периферията. “ – показват в претекстовете си от Спаси София.

„ Наясно сме, че препоръчаните от нас обекти изискват спомагателни средства, само че потребностите от вложения са големи. Ако София желае да има съвременна и безвредна инфраструктура, би трябвало да поправки ра доста повече от три булеварда на година, както се случи през 2020 година С този муден ритъм в никакъв случай няма да успеем сензитивно да подобрим живота и напредването в София. Програмата би трябвало да бъде разширена, само че и обвързана, тъй че да се реализира изцяло и сензитивно възстановяване на качеството на живота и да се усъвършенства подвижността в целия град. Считам оферти та ни за рационални и нужни и чакам ръководещите да ги включат в програмата. “ – съобщи Борис Бонев от Спаси София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР