От гражданската организация Спаси София обявиха днес план за изграждане

...
От гражданската организация Спаси София обявиха днес план за изграждане
Коментари Харесай

Спаси София искат 10 монтажни паркинга в кварталите

От гражданската организация " Спаси София " оповестиха през днешния ден проект за създаване на 10 монтажни паркинга в разнообразни софийски квартали, с който се цели основаването на над 3500 нови места за паркиране.

" След няколко месеца на изследвания и търсене на документи от районните кметства, идентифицирахме първите 10 подобаващи терена, на които ще предложим Столичната община да построи публични монтажни паркинги ", изясни Борис Бонев пред Българска национална телевизия.

Градските деятели считат, че Столичната община не може да продължи да пренебрегва казуса с паркирането в огромните софийски квартали, които са планувани за неведнъж по-малко коли.

От " Спаси София " споделят, че са проучили стотици терени във всички огромни столични квартали, които от дълго време се сблъскват с изострен дефицит тук-там за паркиране.

" Намерихме задоволително огромни общински терени, подобаващи за строителство на монтажни паркинги. Те са относително лесни, евтини и бързи за създаване и не се нуждаят от непрекъсната поддръжка. Изграждането на монтажен паркинг с едно надземно равнище двойно усилва потенциала на паркинга и не нарушава образно или функционално, качеството на обитаване на прилежащите здания ", изясни Андрей Зографски от " Спаси София ".

Според отчета на деятелите би трябвало да бъдат построени по три монтажни паркинга в кварталите " Люлин ", " Младост " и " Овча купел ", както и един в " Зона Б-18 ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР