От гражданската организация Спаси София днес, за пореден път, поискаха

...
От гражданската организация Спаси София днес, за пореден път, поискаха
Коментари Харесай

Спаси София иска спешни подобрения по автобусна линия 204

От гражданската организация Спаси София през днешния ден, за следващ път, желаеха незабавни усъвършенствания за автобусна линия №204. Те упорстват изтеклата концесия с частния транспортьор да бъде неотложно прекъсната, а обслужването да бъде поето от Столичен автотранспорт. Активистите упорстват за тази смяна, защото Столичната община е сключила неблагоприятен за жителите контракт, поради което няма по какъв начин концесионерът да бъде принуден да обслужва линията със съчленени рейсове.

“Сегашните дребни рейсове по никакъв метод не могат да се оправят с големия пътникопоток. Фактът, че те не разполагат с климатик и са непрекъснато препълнени, прави пътуването още по-неприятно, изключително през летните месеци. Столичната община сама си е вързала ръцете в контракта с концесионера и не може да изисква от превозвача линията да се обслужва от съчленени рейсове. Концесията от дълго време изтече, договорът би трябвало да се приключи, а линията да се трансферира към Столичен автотранспорт. Само по този начин по 204 може да се появят нови, съчленени и климатизирани рейсове ”, съобщи Борис Бонев от Спаси София.

“Линия 204 е образец за това по какъв начин ръководещите, посредством сбърканата си транспортна политика, отблъскват пасажерите от градския превоз. Нима някой в Столична община счита, че може да усили използването на градски превоз при сходно отношение към пасажерите? Всъщност това е най-хубавият метод хората да се качат на колите и да се усилят тапите и замърсяването ”, добави Бонев.

“Трябва неотложно да се преразгледа методът на ръководство на линия 204. Крайно време е Столичната община да обезпечи нужния комфорт на пътуващите със съчленени рейсове с по-голям превозен потенциал. Много значимо е да се създаде и ново, сгъстено разписание в час пик. Ние от Спаси София сме пращали десетки сигнали за нуждата линия 204 да бъде ускорена, тъй като по трасето към този момент има бус ленти, само че промяна в разписанието не е направена. В резултат, рейсовете се влачат по празни бус ленти, което е неясно и неприемливо. Пътниците страдат поради некомпетентността и незаинтересоваността на ръководещите градския превоз в София ”, разяснява и Гергин Борисов от Спаси София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР