От гражданската инициатива Спаси София внесоха сигнал в Софийска градска

...
От гражданската инициатива Спаси София внесоха сигнал в Софийска градска
Коментари Харесай

Внесоха още сигнали за ремонта на ул. Граф Игнатиев

От гражданската самодейност " Спаси София " внесоха сигнал в Софийска градска прокуратура против Столична община. Причината за това са подозрения за операция на документите при осъществяването на ремонта на емблематичната улица " Граф Игнатиев ". Това сподели пред публицисти Борис Бонев от гражданската самодейност " Спаси София ".

Имаме подозрение, че част от дните, открити като неподходящи за работа, в действителност са били удобни. Според " Спаси София " компанията реализатор се употребява с облаги.

От самодейността разполагат с доказателства - фотоси, че в дни, в които строителството по документи е било спряно, на процедура то се е осъществявало. Бонев посочи, че освен това състояние това е нелегално строителство.
 От
От " Спаси София " се надяват строителят на " Графа " най-сетне да си свърши работата

След 237 дни забавяне

Според методическите инструкции на Европейски Съюз, в случай че има прекъсване на строителството, само че по-късно се правят ремонтни действия, разноските за тях няма по какъв начин да бъдат приети , изясни още той. По този метод може да се наложи част от разноските да са за сметка на Столичната община.

С 86 дни беше занимателен ремонтът заради неподходящи метеорологични условия. Справка на Националния институт по метеорология и хидрология демонстрира, че в посочения интервал е можело да бъдат осъществявани строителни действия. Освен това, в случай че е имало превалявания, те са били в края на работния ден и в минимално количество по думите на Бонев. Ако дните не бяха приети като неработни, е трябвало да бъде наложена глоба в общ размер 4,8 милиона лв. , акцентира Бонев.
 До 1 млн. лв. санкция грози строителя на Обновена
До 1 млн. лв. санкция грози строителя на " Графа " поради некачествения ремонт

Санкция за закъснение обаче няма да има

Освен това той изясни, че документите са манипулирани и в датирането със задна дата. Подаден е сигнал и до ОЛАФ - Европейската работа за измами. От нея " Спаси София " желаят цялостна проверка на договорите за реорганизация на централна градска част на София. Отговорността за това е на кмета Йорданка Фандъкова, упрекна Бонев.

Относно забавянето на ремонта на Западен парк Бонев увери, че там също следва инспекция. През май е било записано закъснение със 180 дни, по думите на Андрей Зографски, до момента в който сега съгласно Столична община дните са общо 118. С това се цели глобите за компанията реализатор да бъдат спестени , уточни той.
 Спаси София: Столична община тихомълком удължи ремонта на Западния парк
Спаси София: Столична община тихомълком удължи ремонта на Западния парк

Децата минават през необезопасени ровове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР