От големия ВиК проект във Варна ще бъдат изпълнени около

...
От големия ВиК проект във Варна ще бъдат изпълнени около
Коментари Харесай

Големият ВиК проект във Варна орязан с 60%

От огромния ВиК план във Варна ще бъдат изпълнени към 40 %, стана известно през днешния ден след среща сред министъра на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, регионалния шеф Марио Смърков, кмета Иван Портних, ръководителите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и на „ Български ВиК холдинг “.

Планирането и проектирането през годините е било забавено и заради тази причина в този момент от 8 обекта, единствено два ще станат факт, изясни министърът. По думите му останалите действия ще бъдат осъществени през идващия програмен интервал. Според министъра актуалният шеф на „ ВиК – Варна “ Веселин Русев няма виновност за създалата се обстановка. Той уточни още, че проблемите са се натрупали в предишни години и в този момент управлението на сдружението се старае да резервира европейското финансиране.

Управителят на „ ВиК-Варна “ Веселин Русев посочи, че всички обекти, по които се работи сега, ще бъдат довършени. Той увери, че градът няма да остане разкопан.

Министър Шишков разяснява и казуса с водопровода във Варна, който аварира два пъти за един месец. По думите му разрешението за използването му е от 2008 година. Инвеститор е било Министерство на регионалното развитие, само че планът липсва както в министерството, по този начин и в община Варна или във водното сдружение в града. Положената тръба от стъклопласт е несъответствуваща за това място, посочи министърът.

По думите му ще се търси вид за спешен ремонт на част от проблематичния тръбопровод в наклонения сектор, където стават повредите. Парите ще обезпечи „ ВиК-Варна “, като ще бъдат положени железни тръби. Русев добави, че ще бъдат сменени към 160 метра от водопровода.

Кметът Иван Портних разяснява, че подмяната на тръбите ще помогне за разрешаването на казуса, само че би трябвало да бъде направено проучване на целия тръбопровод, с цел да се изследва дали няма и други рискови сектори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР