От години се говори за изграждането на Национална детска болница

...
От години се говори за изграждането на Национална детска болница
Коментари Харесай

Сградата на бъдещата детска болница е незаконна

От години се приказва за построяването на Национална детска болница в България. Теренът е явен, даже към този момент върху него е издигната част от постройката. Намира се в региона на Александровска болница. Въпросът е какъв брой постоянна е до момента построената структура? Оказва се, че 35 години градежът не е бил консервиран и предпазен. Това безспорно компрометира бетонната структура.

„ Бетонната полица няма да се трансформира в мечтаната болница. Не може плановото задание да се преценява с структурата. Интересът на архитектите и инженерите е в България да има една модерна, съвременна, новаторска и качествена болница такава, каквато чакаме за нашите деца 40 години ", сподели по време на разискване на плана заместник-председателят на КАБ Петкана Бакалова.

В момента КАБ апелира решението градежът да бъде завършен във Върховния административен съд (ВАС). Обжалване е имало и през Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Архитектите се съмняват в метода, по който е осъществено обследването на градежа. Те считат, че то е ненапълно, няма инструкции към инженерите, никой не е решил по какъв начин постройката ще бъде отоплявана, вентилирана и климатизирана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР