От години се говори, че журналистиката е сред професиите, които

...
От години се говори, че журналистиката е сред професиите, които
Коментари Харесай

Изкуственият интелект, който уплаши Илон Мъск

От години се приказва, че публицистиката е измежду специалностите, които ще бъдат най-потърпевши от заместването на хората от машини . Изкуственият разсъдък се интегрира във от ден на ден устройства, които са ни от изгода в всекидневието и в работата. Но технологиите напредват от ден на ден и повече и от време на време минават границите на общоприетото.

Илон Мъск е човек, който не познава граници. Граници на фантазиите, граници на планетата. Но той е и индивидът, който самичък ограничи разпространяването на един сполучлив, само че много опасен план на една от фирмите си - Space X.

Става дума за създаден от изследователския екип Open AI изкуствен интелект , който се е оказал толкоз сполучлив, че чак плашещ. Той е подготвен да основава текстово наличие единствено по едно заложено заглавие.
 Снимка 407183

Програмата GPT-2 може да сътвори текст от до девет абзаца въз основата на единствено два реда подадена информация. Тя превежда и на разнообразни езици, дава отговор на въпроси и обобщава текстове.

Причината да не види бял свят обаче е, че Мъск и екипът му се тормозят, че ще се употребява за злоупотреби и за генерирането на огромно количество подправени вести , които и в този момент не липсват в интернет пространството.
 Снимка 407188

Затова разработчиците взеха решение да не издават детайлности за сполучливия си план и пуснаха единствено лимитирана версия, която да се употребява само за научни цели. Според тях ще са нужни още години проучвания и доста промени, с цел да може програмата да стане устойчива на злонамерени въздействия и да основава само текстове, които дават отговор на истината.
 Колко ще костват билетите на Мъск до Марс
Колко ще костват билетите на Мъск до Марс

И какъв брой надалеч от действителността е милиардерът

Самият Илон Мъск нееднократно e изказвал своята позиция по отношение на изкуствения разсъдък. Според него би трябвало да се подхожда с огромно внимание към сходни изобретения , тъй като не трябва да се разрешава машините да завладеят хората. Роботите би трябвало да бъдат само в наша изгода и под наш надзор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР