От години се боря да сложим край на вечните длъжници.

...
От години се боря да сложим край на вечните длъжници.
Коментари Харесай

Емил Радев: Борбата срещу „вечните длъжници” стана моя кауза и в Европейския парламент

От години се боря да сложим завършек на „ безконечните длъжници ”. Като депутат настоявах за законодателни промени, с които да въведем 10- годишна безспорна отминалост за всички отговорности, продължих да работя за тази идея и в Европейския парламент. По мое предложение в нова евродиректива се предлага на държавите-членки в най-кратки периоди да стартират да ползват наредбите за опрощаване на задължения освен във връзка с бизнесмените, само че и на физическите лица – консуматори. Това разяснява Емил Радев, претендент за евродепутат от листата на ГЕРБ, на среща с членове и симпатизанти на партията в Каварна.

„ България остана единствената страна в Европейски Съюз, в която няма механизъм за освобождение от дълг на физическите лица ”, напомни Радев и регистрира, че у нас има над 600 000 фамилии, които са изпаднали в свръхзадлъжнялост и нямат опция да платят задълженията си към банки, топлофикационни сдружения, частни кредитори или други Ще продължа да работя по тази тематика, тъй като е недопустимо в 21 век да не се опрощават отговорности отпреди 10-15 години, макар явната неспособност да бъдат изплатени ”, безапелационен бе Радев. Той увери, че и през идващия мандат в Екологичен потенциал би трябвало да продължи борбата против двойните стандарти при храните.

„ Нима в бебешките пюрета, които се оферират в Източна Европа, би трябвало да има по-малко органични артикули? Нима потребителите у нас желаят да пият безалкохолни питиета с по-вредния глюкозо-фруктозен сироп, вместо захар, или да си купуват шоколад с доста по-малко наличие на какао? ”, попита риторично Радев и посочи, че към този момент има действителни стъпки в отбрана на здравето на 100 милиона жители на Източна Европа. „ Заедно с сътрудника Андрей Новаков предложихме първата европейска стратегия против двойните стандарти при храните. С бюджет от 1,3 млн. евро тя ще разреши да се вършат проучвания за качеството на храните и потребителските организации да организират осведомителни акции. Гласувахме и съществени наказания за нарушителите – най-малко 4% от годишния оборот на съответните производители. Продължавам да упорствам за общоевропейски надзорен орган, с цел да противодействаме съответно на нелоялните търговски практики на мултинационалните компании ”, обясни Емил Радев. Той напомни, че като докладчик в Европейския парламент през миналия мандат работи интензивно и за премахването на апостилите и потребността от заверка на публични документи в Европейски Съюз.

„ Намалихме административната тежест за жителите и им спестихме към 100 евро на документ като акт за раждане, уверение за фамилно състояние или непрекъснат адрес. Това е голямо облекчение за хората, които работят, учат или живеят в друга държава-членка ”, уточни Радев. По думите му идната стъпка в европейското законодателство е автоматизираното признание на дипломите и удостоверенията за подготовка, както и на документи като решения на ТЕЛК и настоящо положение на компаниите в Европейски Съюз. „ Работя за по-сигурна Европа, за България в Шенген. Удовлетворен съм, че успяхме да се преборим с първичните хрумвания Европейската гранична и брегова защита да работи единствено по шенгенските, а не по външните граници на Европейски Съюз.

Това щеше да ни направи буферна страна. Извоюваме европейска поддръжка за отбрана на българските граници и в този момент отчитаме съвсем нулев миграционен напън ”, напомни Радев. Той добави, че евроизборите нормално са подценявани, само че в действителност са извънредно значими за вероятностите за развиване на България. „ Опонентите ни бягат от диспути по европейските тематики и водят компроматна война, вместо предизборна акция, отдадена на цели и политики ”, разяснява претендентът на ГЕРБ. „ Народът е споделил, че в мътни води най-лесно се лови риба, по тази причина съперниците ни работят против стабилността в страната, а ние би трябвало да я защитим с вота си на 26 май. Защото стабилността в страната е поръчител за положителния бизнес климат, за спокойна и прогнозируема среда, каквато търсят вложителите ”, акцентира Йордан Стоянов, общински консултант и началник на ГЕРБ- Каварна. „ Затова е значимо да изберем да ни съставляват в Екологичен потенциал хора, които няма да посветят своята сила, с цел да клеветят България, а ще пазят умело и отговорно нейните ползи ”, съобщи на собствен ред Красимир Николов, началник на ГЕРБ в община Добрич, а националният представител Даниела Димитрова моли хората да създадат своя избор въз основа на действителните каузи, а не на популизма и да поддържат ГЕРБ с номер 12 в бюлетината. По-късно през вчерашния ден Емил Радев участва и на тържествата, с които Каварна означи празника си. Той се срещна с доста поданици на града, които му пожелаха триумф в изборната конкуренция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР