От години NASA разработва подробен план не само за повторното

...
От години NASA разработва подробен план не само за повторното
Коментари Харесай

Кога ще е готово първото Airbnb на Луната

От години NASA създава обстоен проект освен за повторното кацане на Луната, само че и за основаването на подобаващи условия за обитаването й. А тази седмица от галактическата организация разкриха и концепцията си да построят къща на естествения сателит на Земята, която да се отдава чартърен.
 Как NASA ще трансформира Луната в място за живот
Как NASA ще прави бизнес на Луната

Какво желае да откри и на кого ще го продава

Планът включва първо основаване на площадка за кацане на ракети, а по-късно изстрелване на гигантски 3D принтер, който ще употребява специфичен строителен материал, наименуван лунен бетон, изработен от скали, минерални фрагменти и прахуляк. А компанията за строителни технологии ICON от Тексас получи финансиране в размер на 60 милиона $ за изграждане на постройка на, която ще бъде предопределена освен за астронавти, само че и за галактически туристи.

Използвайки своя опит в 3D принтирането на здания на Земята, тя ще сътвори и лунен дом пласт по пласт. Всички съставни елементи като стени и покрив се отпечатват настрана и по-късно се сглобяват в едно цяло. Целият строителен развой продължава единствено 48 часа.

NASA Plans To Build Homes For Humans On The Moon By 2040

The U.S. space agency will send a 3D printer to the moon that will use the lunar dust to create concrete to build the houses according to NY TIMES.
— AFRO TODAY (@TodayAfro_)
От компанията подсигуряват резистентност на високи температури, радиация и удари от дребни астероиди. В плана ще се включат и други компании и академични учени, които да помогнат в основаване на подобаващи порти, плочки и мебели. 

" За да променим парадигмата за проучване на космоса от " там и назад " на " там, с цел да останем ", ще ни трябват здрави, устойчиви и необятно способни системи, които могат да употребяват локалните запаси на Луната и други планетарни тела ", декларира изпълнителният шеф на ICON Джейсън Балард, представен от Daily Mail.
 Луната като футболно игрище - по какъв начин би изглеждал един галактически мач
Как ще наподобява един футболен мач на Луната

Щом ще има живот, би трябвало да има и занимания

Очаква се при започване на идната година компанията да извърши тестове със своя 3D принтер в Центъра за галактически полети " Маршал ", с цел да види по какъв начин се оправя с изискванията на вакум и равнищата на радиация в Космоса. И до момента в който те работят върху плана на постройката на Луната, от NASA би трябвало да се стремят първо пък основаване на площадки за кацане, с цел да може всичко планувано да се реализира в период - до 2040 година

: NASA planning on building homes on the moon by 2040 — homes will be built by a 3D printer
— 44vibe News (@44vibeTV)
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР