От години на родния пазар липсва истински офроудър. Такъв, който

...
От години на родния пазар липсва истински офроудър. Такъв, който
Коментари Харесай

Ineos Grenadier се появи за пръв път в България, има впечатляващи офроуд способности

От години на родния пазар липсва същински офроудър. Такъв, който безусловно не се стопира пред нищо. Знам, G-Class може повече от Grenadier, само че кой ли от притежателите му ще изкара возило за четвърт милион да му надраска джантите и боята? Феновете на Defender също ще ме поправят, само че новото потомство няма нищо общо със остарялото и още веднъж: мъчно някой би рискувал да го надраска, да не приказваме за нещо още по-сериозно.

Именно идването на новото потомство Defender е предиздвикало втория най-богат човек във Англия да огледа обратно към предходния модел, който не се спираше пред нищо.

Джим Ратклиф, изпълнителен шеф на химическия колос INEOS, вижда добър бизнес в основаването на автомобил, предопределен най-вече за офроуд, повлиян в огромна степен точно от Defender. И, по остаряла английска традиция, той назовава отрочето си на лондонския пъб, в който се ражда концепцията: The Grenadier.

Вчера и през днешния ден два прототипа на Grenadier са в София, като ще дадат опция на най-запалените почитатели на офроуда да се допрян първи до него. И евентуално да си го поръчат. Цените ще бъдат оповестени напълно скоро. Стартът на производството е плануван за юли месец, като първите бройки у нас ще дойдат последното тримесечие на годината. Моделът ще се продава и обслужва от „ Силвър стар”, формален представител на Mercedes-Benz у нас.

Производството ще е във Франция. В изцяло освежен цех на Mercedes (за 470 млн. евро, към които Ineos прибавя още 50 млн.), който преди правеше smart. След това компанията го модернизира за потребностите на EQA и EQB, с цел да вземе финалното решение да ги създава в Унгария. Така тази мощ остана ненатоварена, от което се възползва шефът на Ineos. Той се обръща към за инженерната част към Magna Steyr (компанията, която е виновна за G-Class).

От BMW са взети двата редови „ шестака”: дизеловият е с мощ 249 к.с. и 500 Нм, а бензиновият с 286 к.с. и 450 Нм.

Още механически характерности може да видите на новия авто уебсайт C
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР