От години има предизвикателства във взаимоотношенията между Топлофикация-София и Булгаргаз.

...
От години има предизвикателства във взаимоотношенията между Топлофикация-София и Булгаргаз.
Коментари Харесай

Фандъкова: Делото срещу столичната топлофикация не застрашава отоплителния сезон

От години има провокации във взаимоотношенията сред " Топлофикация-София " и " Булгаргаз ". Това съобщи през днешния ден столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка делото за 35 милиона лв., което е заведено против отоплително сдружение.

Тези пари са единствено част от общия дълг от 120 милиона лв. към газовата компания, насъбрани единствено за година, сподели по-рано през днешния ден изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов.

На въпрос за какво се получават тези задължения към " Булгаргаз ", Фандъкова изясни забавените заплащания с настояванията на газовото сдружение да му се заплаща по-рано, до момента в който " Топлофикация-София " събирала своите вземания със забавяне.

" Това е част от процеса и персонално аз нямам терзания да допуснем отоплителният сезон да бъде заплашен, без значение от обстановката ", разгласи Фандъкова като призна, че в действителност общинското сдружение има отговорности към " Булгаргаз ", само че ги изплащало като събере своите средства. На 1 август били преведени 7 млн. лв., прецизираха от пресцентъра на общината.

" Това не е първото дело, заведено от " Булгаргаз ", като има и други преди него, само че това са търговски взаимоотношения сред две търговски сдружения ", сподели още Фандъкова и повтори, че нито тя, нито министърът на енергетиката ще позволен да бъде заплашен идният отоплителния сезон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР