От години единствената връзка между Ирландия и най-известният потънал изгубен

...
От години единствената връзка между Ирландия и най-известният потънал изгубен
Коментари Харесай

Изследовател твърди, че Атлантида е Ирландия

От години единствената връзка сред Ирландия и най-известният потопен загубен град беше ирландско-американският артист Патрик Дафи, който играеше индивида от Атлантида в паметно телевизионно шоу от 70-те години.

Но в този момент географски откривател твърди, че Атлантида, разказана за първи път от гръцкия мъдрец Платон, която потъва под приливна вълна преди 12 000 години, в реалност е Ирландия.

 Изследовател твърди, че Атлантида е Ирландия

Улф Ерлингсон, от Университета в Упсала, Швеция, дойде в Ирландия, с цел да се изправи пред вълна от рецензии от локални учени, които споделиха, че теорията е странна.

При посещаване на античните гробни места в долината Бойн, едни от най-големите и най-старите в Европа, за които той твърди, че са остатъци от изгубени цивилизации, той съобщи: " Аз чакам да има съпротива. Но ние би трябвало да приемем, че съм прав, до момента в който други съумеят да потвърдят, че не съм. "

В своята книга, която се чака да бъде оповестена идващия месец, доктор Ерлингсон твърди, че описанията на Атлантида, направени от Платон, съответстват тъкмо с Ирландия.

" Точно като Атлантида, Ирландия е 300 благи по дължина, 200 благи необятна и по-широка в средата ", сподели той. Атлантида на Платон има централно ситуирана низина, заобиколена от планини.

" Аз разгледах географските данни на 50 от най-големите острови и има единствено един, който има низина по средата - Ирландия. "

Д-р Ерлингсон има вяра, че концепцията за потъването на Атлантида идва от ориста на Догър Банк, изолирана плитчина в Северно море, която е била потопена от голяма вълна наводнения към 6 100 година преди Христа.

Той споделя, че гробните места в Нюгрейндж и Ноут, на север от Дъблин, които предхождат пирамидите, са изгубените храмове на Атлантида. Хълмът Тара, античното седалище на високопоставените царе на Ирландия, е в центъра на Атлантида.

Атлантида е била " разполагана " на хиляди разнообразни места, в това число в пустинята Сахара, покрай Азорските острови, островите в Егейско море, на дъното на Атлантическия океан, както и преди два месеца в южна Испания. Някои мислят, че тя се е намирала единствено във въображението на Платон.

Марк Хенеси, географ от Тринити колежа в Дъблин, съобщи, че теорията е " доста отдалечена от действителността ".

Колин Бриин, учител по морска археология в университета Улстер съобщи: " Ние знаем какво е морското дъно към Ирландия. Ако там имаше загубен град, щяхме да знаем за него. ”

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР