От години един от основните проблеми на Варна са свлачищните

...
От години един от основните проблеми на Варна са свлачищните
Коментари Харесай

Областният на Варна: Свлачищата са от основните проблеми на Северното Черноморие

От години един от главните проблеми на Варна са свлачищните процеси, които тормозят притежателите на парцели. Много са факторите, които въздействат за " събуждане " на старите свлачища и активиране на нови. Сред тях са всеобщото застрояване на рисковите региони и интензивните дъждове. За укрепването на всички места, където земята се свлича, са нужни десетки милиони, с които общината не разполага.

Има ли решение на казуса и кои са най-големите свлачища на територията на Варна - гледайте в директното включване на Петър Дойкински.

Варна

Във Варна са регистрирани близо 90 свлачища и до през днешния ден едно от най-големите и най-проблемните остава това в местността Трифон Зарезан. Там към този момент повече от две десетилетия брегът се свлича, а панорамният път за Златни пясъци остава затворен.
Стоян Пасев, регионален шеф на Варна: В реалност свлачищата са един от главните проблеми на Северното Черноморие. Брегът не е като на юг наклонен, а е с откоси. Няма по какъв начин да притеглим вложители, без да се влага в преодоляване на свлачищните процеси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР