От година на година над половината от питейната вода в

...
От година на година над половината от питейната вода в
Коментари Харесай

На всеки литър вода в чешмите на гражданите близо два се губят в течове

От година на година над половината от питейната вода в България се похабява. И макар бавното понижение на загубите, на всеки литър вода, стигнал до чешмите на семействата, 1.7 л се губят по водопроводната мрежа. Това се вижда от данните на Националния статистически институт, публикувани във връзка днешния Световен ден на водата, както и от базата данни на института.

Загубата на вода е 56.7% от всичките 919 млн. куб. м, подадени през мрежите на публичното водоснабдяване. За съпоставяне - до семействата са достигнали едвам 28% от цялото количество, сочат последните налични статистически данни, които са за 2017 година Информацията за потреблението и загубите през 2018 година ще бъде оповестена през декември.

От данните за предходни години се вижда, че загубите постепенно се свиват - за седем години понижението е с 3 процентни пункта - от 60% през 2010 година на 56.7% през 2017 година, когато са похабени 521 млн. куб. м вода. От тях през течове по водопроводната мрежа са заличени близо 442 млн. куб. м., а до чешмите на жителите са достигнали 257 млн. л.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР