От година на година мнението за здравеопазването се влошава, едва

...
От година на година мнението за здравеопазването се влошава, едва
Коментари Харесай

Чавдар Найденов от „Афис”: Мнението за здравеопазването се влошава

От година на година мнението за опазването на здравето се утежнява, едвам 11% от интервюираните в последното изследване на организация „ Афис” го считат за положително. Това изясни в предаването „ Лице в лице” по bTV Чавдар Найденов от организация „ Афис”. По думите му няма мотив за оптимизъм.

Снимка: btvnovinite.bg

Много хора не влизат в директен допир със опазването на здравето, защото са млади. 63% от визитите при лекари са от хора над 60-годишна възраст. Редовните клиенти са възрастните тяхното мнение е още по-негативно - 44% дават неприятна оценка, счита Найденов.

„ Не би трябвало да има промяна в неправилна посока. Това, което е замислено – самите хора считат, че е в неверна посока. Реформата би трябвало да е в посока по-висока отговорност на страната, дотъкмяване на предходния здравен модел, тъй като от него са извадени основни детайли. Липсва здравната карта, липсва действителен надзор върху разноските през частните болници”, изясни Чавдар Найденов.

Снимка: btvnovinite.bg

Засилване на контрола върху държавните лечебни заведения, премахването на опциите за спекулативно оскъпяване на медикаментите – това би трябвало да се промени съгласно хората, означи социологът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР