От гледна точка популярност е 11 от 10, този художник,

...
От гледна точка популярност е 11 от 10, този художник,
Коментари Харесай

Боил Банов: Най-страшно в изкуството е да не те забелязват

От позиция известност е 11 от 10, този художник, тя е много опитна, прави такива неща, тя търси този резултат, търси провокацията, търси интереса даже отрицателния и въпрос на нейн усет е какъв брой добре го прави, само че не това е тематика на един министър да разисква. Така министърът на културата Боил Банов разяснява в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " реакциите и тематиката за откриването на изложбата на художничката Михаела Дановска, с псевдоним Ода Жон.

Цялото изявление с министър Боил Банов гледайте във видеото.

Най-страшно в изкуството е, когато не те виждат, разяснява още той. Най-голямата тематика е, че не можем да цензурираме, посетителят, фенът може всичко, изясни Банов.

Боил Банов, министър на културата: Аз изобщо не се занимавам да избавям създателя, в случай че наблюдавате какво приказвам до тук, в нито един миг не съм споделил, че одобрявам това, което прави или го утвърждавам, или това е моят усет. По никакъв метод не се занимавам с създателя, разправям се със случая, тъй като се появиха офанзиви по смисъла уволнете шефа, махнете шефа, който е позволил това. Заради това се занимавам, тъй като подобен знак аз няма да дам в никакъв случай.

 Прием с хора от храна в Националната изложба провокира неодобрение Прием с хора от храна в Националната изложба провокира неодобрение
Прием в Националната изложба с отрупана маса с месо във формата на човешки тела провокира взрив от възмутени мнения в обществените мрежи. Коктейлът, н...
Боил Банов, министър на културата: Като не харесваш нещо, освиркай го, покажи, че не харесваш и не отивай. Не води свои другари, то в изкуството е по този начин, изкуството отпада, когато няма фен, няма интерес. И то си отива, в случай че ще някой да вее флагове по улиците или гол да се разхожда в парковете. Това е метода, по който се неодобрява нещо некачествено. Всичко друго има място под слънцето, би трябвало да разберем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР