От гледна точка на логиката направеното от Борисов вчера е

...
От гледна точка на логиката направеното от Борисов вчера е
Коментари Харесай

Вместо да спечели играта на нерви, Борисов разгаря протеста, смята Първан Симеонов

От позиция на логиката направеното от Борисов през вчерашния ден е необяснимо и е неточност, тъй като логиката изисква той да се опита да надделее над митинга с самообладание, да не прави неточности и да си резервира самодейността. Мнението е на политолога Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „ Галъп “.

Този митинг вървеше към маргинализация. Борисов таман печелеше играта на нерви с митинга и в този момент го разгаря още веднъж , като изважда нескрито вътрешната си неустановеност и вътрешния си разговор “, разяснява той пред БНР.

„ В цялата страна митингите, където ги има, към този момент по-скоро наподобяват на предизборна акция на по-малки партии. В София всеки би могъл да види и какво съставляват палатковите лагери. Не че по този начин на кг би трябвало да се мерят, само че това не е оня митинг от средата на юли . И тъкмо в този миг, когато сякаш Борисов направи поръчка да изкара цялостен мандат, внезапно той излезе и стартира да мисли на глас “, аргументира се политологът.

„ Говориш като в някаква психотерапия. По този метод ти показваш, че не си сигурен, че не знаеш какво правиш и даваш коз на митинга . Това в политиката е чиста неточност “, добави той.

Според него е допустимо да има битка на отзиви вътре в средите на ГЕРБ и Патриотите, а Борисов с вчерашната среща да се пробва да тества концепциите, да направи преслушване какво мисли активът и в известна степен да търси самобитен избор от актива.

По думите на Симеонов Бойко Борисов и сътрудниците му би трябвало да създадат елементарна калкулация и да видят какво е публичното мнение. Някои от главните социологически организации демонстрират съгласно него „ елементарна картинка “ - огромна част от хората симпатизират на митинга, само че вероятността за предварителни избори по-скоро отблъсква. „ Борисов ще прави всичко допустимо да остане този път до края, да има един цялостен мандат “, напомни една от тезите си политологът.

Политическата логичност – и за него, и за Патриотите, е да си дадат време да развият лична акция, с цел да могат да овладеят самодейността. Това не става с катапултиране “, акцентира Симеонов.

„ Ударил го е на чест. Много хора през вчерашния ден видяха боязън. То не е толкоз боязън. Струва ми се, че той наподобява афектиран и комплициран. Малко като Живков 89-а “, добави политологът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР