От главното мюфтийство са обезпокоени за счупения прозорец на синагогата

...
От главното мюфтийство са обезпокоени за счупения прозорец на синагогата
Коментари Харесай

И мюфтийството се притесни за счупения прозорец на Синагогата в София

От основното мюфтийство са обезпокоени за счупения прозорец на синагогата в София, се споделя в известие от мюфтийството.

От мюсюлманското изповедание акцентират, че прозорецът на Централната софийска синагога е строшен в събота, който е специфичен ден (шабат) за израелтяните .
 Неизвестен счупи прозорец на Софийската синагога
Неизвестен счупи прозорец на Софийската синагога

Никой от минувачите не е реагирал

В писмото им се акцентира, че още не са открити отговорните за бруталното нахлуване против посетителите на джамията " Кадъ Сейфуллах Ефенди " (Баня башъ ), на 21 май 2011 година, когато бяха запалени молитвени килимчета, сложени на улицата, отвън двора на джамията.

" Искрено се надяваме, че този път причинителят ще бъде открит и ще отговори пред съда за действията си . Подобни вандалски прояви се случват не рядко, наливат масло в огъня и унищожават съществено мира и спокойствието в Родината ни ", се споделя в писмото от мюфтийството.

От там акцентират, че малцинствата в България са дали значителен принос в оформянето на държавността и българската нация и желаят успокоение за религиозните общности.

" Религията учи на морал, нравственос, почтеност, просвета и благоприличие, не би трябвало да се плашим от нея, а в противен случай да намерим спасението в нея . В среда на морална и културна съсипия, тя ни е нужна повече от всеки път ", се споделя в позицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР