От германското правителство предупредиха министерствата да се въздържат от използване

...
От германското правителство предупредиха министерствата да се въздържат от използване
Коментари Харесай

WhatsApp отрече да е предоставял данни на Фейсбук

От немското държавно управление предизвестиха министерствата да се въздържат от потребление на WhatsApp поради заплаха от приключване на данни. Собствениците на приложението твърдят, че известията са криптирани и изцяло предпазени, написа „ Дойче веле ”.

Собствениците на мобилното приложение WhatsApp отхвърлиха появилите се в Германия обвинявания за даване на метаданни на потребителите на компанията-майка Facebook. Съобщенията са напълно криптирани и предпазени и могат да бъдат прочетени само непосредствените събеседници, твърди представител на WhatsApp пред немското издание „ Ханделсблат ”.

По-рано представител на държавното управление по отбрана на персоналните данни Улрих Келбер предизвести федералните министерства и ведомства да не употребяват това приложение за продан на информация. Според него, даването на метаданни става още по време на изпращането на известие. Келбер прикани да се съблюдава отбраната на персоналните данни, вместо да бъде подценявана „ в тези сложни времена ”, когато пандемията от ковид докара до нуждата да се промени методът на връзка в държавната администрация.

Компанията WhatsApp е основана през 2009 година През 2014 година е купена от Facebook. По обща оценка приложението се употребява от повече от 2 милиарда души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР