От ГЕРБ заявиха, че са длъжни да се съобразят с

...
От ГЕРБ заявиха, че са длъжни да се съобразят с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Длъжни сме да се съобразим с решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция

От ГЕРБ обявиха, че са длъжни да се съобразят с решението на Конституционния съд за това, че Истанбулската спогодба не подхожда на Конституцията на Република България. В началото на годината 75 депутати от ГЕРБ сезираха конституционните съдии по проблема.

 
ГЕРБ взе най-отговорното решение да сезира конституционните съдии да се произнесат, съобщи пред публицисти в Народното събрание Александър Иванов от ГЕРБ. Когато имаме решение на Конституционния съд, най-висшия орган, който споделя дали текст, спогодба или друго подхожда на нашия главен закон, ние сме длъжни да се съобразим с него, уточни той.
 
Попитан дали това решение на съда затваря въпроса с конвенцията, Иванов съобщи: " Видяхте какво е решението, стимулирано е от конституционните съдии, има мнение ". Той не посочи каква е процедурата от тук нататък.
 
На въпрос по какъв начин ще разяснява особените отзиви на четирима от конституционните съдии Иванов съобщи: " Краткият коментар, който желая да дам, е за следващ път да кажа - когато има решение на най-висшия орган, точно - Конституционен съд, ние сме длъжни да се съобразим с него. ГЕРБ първи и единствени сезираха конституционните съдии да се произнесат по този въпрос ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР