От ГЕРБ, Воля и Обединените патриоти не участваха в дискусията

...
От ГЕРБ, Воля и Обединените патриоти не участваха в дискусията
Коментари Харесай

ГЕРБ, Воля и ОП не участваха в дискусията за Изборния кодекс при президента

От ГЕРБ, Воля и Обединените патриоти не участваха в полемиката за Изборния кодекс, проведена от президента Румен Радев. Председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов беше безапелационен, че мястото на дебата за Изборния кодекс е в Народното събрание. Отсъствието на ГЕРБ от полемиката с президента не било протест, а се наложило поради служебни задължения на Цветан Цветанов и на Кирилов.

Срещата при президента Радев е закъсняла и ненужна, безапелационен е Пламен Христов от Воля. Той напомни, че от партията му внесли още през февруари законопроект за изменение на Изборния кодекс, точно за видеонаблюдението в изборните секции.

Пламен Христов - Воля: Вчера към този момент беше гласувано на първо четене, беше признато от Народно събрание. Странно е, че президента чак в този момент се е сетил да се вслуша в нашата концепция. Още повече да се опита да си я препише като своя. Ние отхвърляме да се включваме в ПР-акциите на Българска социалистическа партия.
Управляващите от ГЕРБ не възразяват против необятен публичен спор по тематиката за камери при броенето на бюлетините. По въпроса какъв брой секции ще би трябвало да се оборудват и какъв брой ще коства, в случай че концепцията бъде призната, Данаил Кирилов изясни, че огромна част от секциите са в класни стаи, в които има камери, само че до в този момент се изключваха по време на избори.

Данаил Кирилов - ГЕРБ, ръководител на Комисията по правни въпроси: Но имайте поради, че това са камери, които са с ниска резолюция. Те не могат да послужат за характерна идентификация съгласно мен както на лицата, по този начин минимум пък и на съответни бюлетини. - Тогава какъв е смисъла от слагането на камери? Ами дано да го дебатираме. Нека да се чуят всички ар гументи.
Ако отпаднат черновите на протоколите от гласуването, може да има внезапно утежняване на качеството на протокола, счита още Данаил Кирилов. Защото членовете на секционните комисии били с друго обучение и подготовка за осъществяване на избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР